Apsišarvuokite kantrybe: paaiškino, kaip vyks eismas Vilniaus oro uoste

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste vyksta pokyčių – uždaromas išvykimo kelias, kuriuo buvo galima patogiai automobiliu pakilti iki pat išvykimo salės. Statant naują terminalą ir rekonstruojant visas prieigas, keičiasi eismas, tad keliautojams siūloma prieš skrydį į oro uostą atvykti dar šiek tiek anksčiau.

Apie pokyčius Vilniaus oro uoste LNK plačiau papasakojo Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius.

– Kodėl uždaromas šis kelias?

– Vilniaus oro uoste yra statomas naujas išvykimo terminalas ir kartu yra nuspręsta reorganizuoti visas prieigas. Rekonstrukcijas pradėjome jau šių metų pradžioje ir kitą savaitę pradedame antrą prieigų rekonstrukcijos etapą. Ši vieta uždaroma visiems laikams, nes viskas bus perkelta į naują išvykimo terminalą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kur reikės palikti automobili, kaip viskas bus organizuojama?

– Prieigų rekonstrukcija vyks nuo sausio iki spalio mėnesio. Tai yra trumpiausias laikas, per kurį galima padaryti tokios apimties rekonstrukcijas. Visi keleiviai, kurie atvyks į Vilniaus oro uostą, sustoti galės aikštelėse, esančiose priešais senąjį išvykimo terminalą, ten turės penkiolika minučių. Keleiviai, turintys individualių poreikių, pavyzdžiui, negalią, ir toliau galės užvažiuoti senuoju išvykimo pandusu, tačiau apie tai reikės pranešti Vilniaus oro uosto interneto svetainėje prieš parą.

– Ar tikrai keliautojams bus patogu sustoti naujoje vietoje?

– Tai nebus vienintelė aikštelė. Yra kita aikštelė, kuri yra šiek tiek kairiau, ji taip pat bus naudojama. Esame pasamdę dešimt asistentų tik šiam darbui, kad jie padėtų keleiviams susiorientuoti, kur dabar gali palikti automobilį, pro kur eiti, kaip patekti į terminalą. Dedame visas pastangas, kad keleiviai patirtų kiek galima mažiau nepatogumų.

– Kiek laiko galios ši schema?

– Ši schema galios šiek tiek daugiau nei mėnesį, o nuo birželio 3 d. ji vėl keisis ir visi keleiviai jau galės išvykti iš naujos prieigų aikštelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

no

no portretas
reikėjo griauti ,o ne statyti naują.Praleidi laiką kamštyje,kol dasikasi iki to oro uosto.

Ar

Ar portretas
lektuvu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių