Pereiti į pagrindinį turinį

Turgaus generolo ataka

2008-12-16 09:00
Turgaus generolo ataka
Turgaus generolo ataka / Roko Medonio nuotr. Atkirtis: V.Tamulionis tikina, kad visi jam reiškiami kaltinimai tėra jo priešų skleidžiamas šmeižtas.

Kalvarijų turgų valdančios bendrovės "Šnipiškių ūkis" laikinasis direktorius Vidmantas Tamulionis neištvėrė kaltinimų, esą jis grobstęs turgaus lėšas. Jis nusprendė prabilti, kas iš tiesų vyksta turguje.

Kalvarijų turgaus prekiautojai išplatintame laiške Vilniaus miesto tarybos nariams įtarinėjo, jog V.Tamulionis neteisėtai pasisavinęs šimtus tūkstančių litų. Esą vadovas taip pat apkraunąs prekiautojus didžiuliais mokesčiais, kurie bendrovės buhalterijoje nedeklaruojami, o nepanorusius mokėti vejąs iš turgavietės ir net naudojąs smurtą. Skundą gavę politikai kreipėsi į prokurorus.

Prieš dvi savaites V.Tamulionis "Vilniaus dienai" atsisakė komentuoti jam reiškiamus kaltinimus, tačiau galiausiai neištvėrė. Vakar jis apsilankė redakcijoje ir papasakojo, kas, jo manymu, iš tiesų vyksta Kalvarijų turguje.

– Skunde teigiama, kad per vieną dieną jūs pasisavinate apie šimtus tūkstančių litų iš rinkliavų už turgaus prekyvietes.

– Tai yra šmeižtas, melas ir manęs juodinimas. Ne tik manęs, bet ir viso kolektyvo. Kodėl? Visi skundai yra pasirašyti vieno žmogaus arba jam organizuojant. Tai yra prekiautojas Valdemaras Žarnovskis. Kitas parašas – žuvies paviljono prekiautojos Irenos Tunevič, su kuria jis artimai bendrauja. Nors ant skundo parašyta Kunevič pavardė. Trečias parašas Irenos Kazlauskienės, kuri yra I.Tunevič draugė, tačiau turguje neprekiauja.

V.Žarnovskiui turguje priklauso bendrovė "Balneta", su kuria rugsėjo 26 d. nutraukta patalpų nuomos sutartis. Šios patalpos reikalingos "Šnipiškių ūkio" įmonei elektros, statybinėms ir santechnikos medžiagoms sandėliuoti.

Be to, V.Žarnovskis man pavydi. Iki 1997 m. jis Kalvarijų turguje dirbo vyriausiuoju kontrolieriumi. Tais metais pasikeitus "Šnipiškių ūkio" vadovui šias vyriausiojo kontrolieriaus pareigas užėmiau aš ir jas ėjau iki 2007 m. rugpjūčio 4 d. Tada jau "Šnipiškių ūkiui" vadovavo Vaclovas Januškevičius, kurį Vilniaus miesto savivaldybė ketino atleisti iš darbo. Nors su juo mes dirbome nuo 2001 m., tądien aš jam tapau priešu nr. 1 ir jis mane atleido iš darbo kaip jam ir įmonei nelojalų darbuotoją.

Mane atleidus vyriausiuoju turgaus kontrolieriumi vėl paskirtas V.Žarnovskis. O 2007 m. spalio 4 d., kai mane Vilniaus miesto taryba paskyrė laikinuoju "Šnipiškių ūkio" direktoriumi, jis pats iš turgaus vyriausiojo kontrolieriaus pareigų pasitraukė.

– Ar renkate duokles maisto produktais iš prekiautojų? Pastarieji tikina matę jus iš turgavietės išeinantį su ne vienu maišu.

– Melas. Aš perku turguje, ten dažniausiai atvažiuoju šeštadieniais. Bet kaip direktorius nenoriu nešioti tų maišų, tai ar mėsos kapotojo ar kontrolieriaus paprašau, kad man maišą paneštų, kad nereikėtų, kaip direktoriui... Bet už prekes visada susimoku.

– Kaip vysta savivaldybės pradėtas patikrinimas dėl galbūt neteisėtos jūsų veiklos turgavietėje?

– Mokesčių rinkimą nuolat tikrina revizoriai. Savivaldybės administracijos sudaryta komisija, kurios nariai nebuvo nei buhalteriai, nei finansininkai, tyrimą atliko per savaitę. Jų išvadose rašoma, kad turgaus buhalterinė apskaita vedama netvarkingai ir sudaro prielaidas korupcijai.

Ten gal ir buvo priklausomi revizoriai, o dabar mero potvarkiu sudaryta komisija. Tyrimą atlieka nepriklausomi revizoriai, kuriems vadovauja savivaldybės kontrolierė Zita Švobienė. Jie patikrino tuos pačius dokumentus – jiems visi skaičiai "taškas į tašką sueina".

– Ar tiesa, kad turite įtakingų draugų? Jūs siejamas su tarybos nare Jūrate Žeimiene, meru Juozu Imbrasu, Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininku Rolandu Paksu, prokurorais...

– Prokurorės Rasos Bekišienės nepažįstu. Su Rolandu Klimavičiumi (prokurorės sesers vyras – red. past.) pažįstami nuo Vilniaus pedagoginio universiteto laikų, kai buvau pirmo kurso studentas, o jis – mano dėstytojas. Mus sieja ir bendra sporto šaka – boksas.

Su J.Žeimiene esame labai seni geri draugai. R.Paksą pažįstu tik kaip Tvarkos ir teisingumo partijos lyderį. J.Imbrasą pažįstu kaip vicemerą nuo 1998 m., kuomet dirbau turgavietės direktoriaus pavaduotoju prekybai ir apsaugai. Po to susitikome tik praėjusiais metais. Jis mane du kartus kvietė pokalbiui dėl "Šnipiškių ūkio" laikinojo direktoriaus pareigų.

Nerijų Zuloną (Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Vilniaus apskrities skyriaus viršininko pavaduotojas – red. past) taip pat seniai pažįstu, kadangi mes su juo dirbome Ekonominių nusikaltimų tarnyboje. Draugaujame su juo šeimomis, sportuojame, važiuojame.

– Skunde prekiautojai rašo, kad iš neteisėtai pasisavintų lėšų jūs pasistatėte namus Balsiuose, Naujojoje Vilnioje ir Ukmergės plente. Taip pat jūs įsigijote 3 prabangius automobilius. Tai tiesa?

– Nesąmonė! Manęs žmona ėmė klausinėti apie namus, kurių nėra. Turiu Kryžiokų soduose namą, kurį pirkau 1997 m. birželį. Ėmiau paskolą iš Vilniaus banko. Kitas namas – tai gretimame sklype stovinti rąstų pirtelė. Tai visas mano nekilnojamasis turtas. Turėjau butą Santariškėse, bet jį, pirkdami namą, pardavėme. Nei namo Naujojoje Vilnioje, nei Ukmergės plente.

Apie automobilius: balandį žmona pirko lizingu "Subaru" automobilį. Už jį mokėsime penkeris metus. Aš važinėju 2001 m. BMW automobiliu, o trečias – tarnybinis.

– Ar dėl šio skandalo neketinate pats atsistatydinti iš "Šnipiškių ūkio" laikinojo direktoriaus pareigų?

– Aš nieko blogo nepadariau, todėl išeiti neketinu. Jeigu trečiadienį mane taryba atleis, kreipsiuosi į teismą. Bet, kiek žinau, Vilniaus miesto tarybai teikiamas klausimas dėl manęs patvirtinimo nebe laikinuoju, o nuolatiniu "Šnipiškių ūkio" direktoriumi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų