Pereiti į pagrindinį turinį

Po šimtą už sugrįžimą

2012-11-16 21:33
Po                 šimtą    už     sugrįžimą
Po šimtą už sugrįžimą / Artūro Morozovo nuotr.

Po savotiško rinkimų įmygio Kauno valdžia išsijudino. Ir atrodo, kad liūdna tikrai nebus. Bent jau socialdemokratai tuo turėtų pasirūpinti.

Į Seimą iškeliavusį savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Antaną Nesteckį šią savaitę jau pakeitė Steponas Vaičikauskas, o po kelių dienų turėtų būti atsisveikinta ir su vicemere Orinta Leipute, kurios krėslą miesto taryboje, o gal ir valdžios olimpe užims Vasilijus Popovas. Tiesa, net pačių socialdemokratų tokia perspektyva, atrodo, kažkodėl nesužavėjo, todėl šią savaitę jie karštligiškai ieškojo kito kandidato į vicemero postą. Jis atsirastų tik tuo atveju, jeigu tarybos nario mandato atsisakytų Kęstutis Kriščiūnas.

Tokie Kauno socialdemokratų lyderių planai dvelkė avantiūra. Vieša paslaptis, kad partija nusisuko nuo į skandalą įsipainiojusio K.Kriščiūno, todėl šis jaučia nuoskaudą. Buvę bendražygiai, matyt, ant kelių atsiklaupę ketino maldauti atleidimo? Gaila, bet šios scenos neteko išvysti: socialdemokratų puoselėjamus planus sugriovė teismas, leidęs vėl politikuoti K.Kriščiūnui.

Prokurorų suteiktomis dešimt mėnesių atostogomis pasinaudojęs piktnaudžiavimu kaltinamas K.Kriščiūnas, galima spėti, su dviguba energija kibs į miesto reikalus. Žinoma, jeigu teismas jam dar leis patekti į savivaldybės pastatą, o gal jis balsuos sėdėdamas ant suoliuko Laisvės alėjoje? Pamatysime artimiausiu metu.

S.Vaičikausko sugrįžimas į savivaldybę kelia ironiškų šypsenų ne tik opozicijos, bet ir kai kuriems valdančiųjų atstovams. Sveikuolis vicemeras Stanislovas Buškevičius, tik išgirdęs klausimą apie kitokį gyvenimo būdą propaguojantį S.Vaičikauską, nukirto: „Geriau jau nieko nekomentuosiu.“

Dėl braškančios valdančiosios koalicijos stabilumo S.Vaičikausko praeities nuodėmes linkęs primiršti ir Kauno meras Andrius Kupčinskas: „Steponas – žodžio žmogus.“ Prisiminus praėjusią kadenciją, šie mero žodžiai verčia abejoti nuoširdumu. Bet tai juk politika: į konfliktą su iškirpčių ir prabangių suknelių mėgėja Aušra Ručiene įsivėlę konservatoriai negali sau leisti susipykti dar ir su socialdemokratais. Bent kol kas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų