V.Romanovas: tai daug baisiau, nei EBSW istorija

„Alfa.lt“ pasirodžius klaidinančiai informacijai apie mano menamus ryšius su tam tikrais asmenimis, kilo minčių, jog ponas Darius Mockus įsižeidė, kad “Kauno diena” jo nemyli. Tą nemeilės istoriją ne aš sukūriau ir, jei jis pyksta ant manęs, tai be reikalo.

Nežinau, kas privertė „Alfa.lt“ žurnalistę meluoti, nors aš jai aiškiai atsakiau, kad žmogaus, kurio nuotrauka patalpinta greta manosios, nepažįstu. Per dvi valandas net tris kartus keitėsi straipsnio turinys: „Alfa.lt“ ideologai, suprantu, išsigalvoti tokius dalykus sunkoka netgi jums. Jei toks buvo jūsų kerštas, tai galėjote suregzti protingesnį planą.

Ir jau visai nesuprantu, kodėl žmones, kuriuos jūs įvardijate “valstybininkų klanu”, dabar norite pripaišyti man? Tuos, kurie tiek metų padėjo šio “klano” nariams nekilnojamojo turto aukcionuose, išdavinėjant “vilko bilietus” konkurentams, tarp kurių visuomet būdavau ir aš.

Tai primena istoriją su EBSW, kai, nepasidaliję prisivogto turto, nutarė pašalinti prezidentą G.Petriką (tarp kitko, sumuštą kalėjimo kameroje ir tik per stebuklą likusį gyvą) ir bylą sufabrikuoti taip, lyg jis turėjo būti pašalintas mano užsakymu. Man pasisekė, kad teisėsaugos organuose buvo sąžiningų darbuotojų.

Vien dėl šių priežasčių aš beveik dvidešimt metų nedalyvauju bet kokiuose Lietuvos aukcionuose – beviltiška vargti bandant apeiti „klano“ narius.

Pavyzdžiui, “Stumbrą” gali įpirkti tik „patikimiausi“.

Visi laikraščiai tada aprašė, kaip pagrindinis konkurentas „Latvijas Balzams“ buvo išmestas iš konkurso. Tuomet jūsų parankiniai, kuriuos dabar man bandote pripaišyti, pateikė išvadą. Joje nurodyta, kad kilo abejonių dėl „Latvijas Balzams“ patikimumo.Kažkodėl jie nepastebėjo Latvijos specialiųjų tarnybų pažymos, kad bendrovė „Latvijas Balzams“ jokioje neteisėtoje veikloje nėra pastebėta.

Dėl tokių ir panašių veiksmų valstybė prarado milijonus. Niekada nepagalvojau, kad saugoti Lietuvą toks pelningas biznis. Bet reikia suprasti, kad čia ne sovietų laikų mėsos kombinatas, kur sargas už rublį duodavo išnešti tiek, kiek žmogus įstengė panešti. 

Keista, gal dabar susipykote ir nepasidalijate tų milijonų? Ir norite man pripaišyti draugystę su generolų antpečius nešiojančiais žmonėmis, kurių net nepažįstu ir  kuriems nepatikėčiau net mėsos kombinato sargo vietos? Tiesa, generolą M.Laurinkų mačiau G.Vainausko ložėje. Kas dabar vystosi po jų priedanga?  

Taip fariziejiškai išdavinėti ir šalinti savo bendrininkus – logiška kiekvienos gaujos pabaiga. Neapkęsdami ir pakišinėdami vienas kitą, jie niekada nepajėgs pasidalyti to, ką prisivogė, bet “tvarkyti reikalų” vis tiek eis kartu. Todėl, kad nieko daugiau nemoka – tik apgaudinėti Lietuvą.

Tai tapo jų profesija.

Ši schema įsisavinta EBSW, o ištobulinta “klano” narių  jau jūsų laikais. Tokių schemų pradininkai ir ideologai ir toliau tyliai veikia. Sulindę į savo urvus, kuria planus, kaip savus prakišti į Prezidentūrą ir eilinį kartą apvogti Lietuvą.

Kai generalinis prokuroras, pasipiktinęs kreipėsi į Lietuvos Prezidentą, siūlydamas prieš EBSW pradėti baudžiamąjį procesą, šis išsigandęs pasakė, jog jie kontroliuoja 75 procentus Lietuvos pramonės ir bankų. Tai pavojinga.

Po to EBSW, o tiksliau – jų ideologai – pakeitė prokurorą paklusnesniu. Kuo tai baigėsi Lietuvai, mes žinome tik mažą dalelę. Niekas ir neskaičiavo, kokia žala buvo padaryta. Ir niekada niekam nebus leista suskaičiuoti.

Bet naujasis planas, pagal kurį – visas geriausias valstybės įmones reikia atiduoti vienam klanui – daug baisiau nei EBSW planas. Lietuvos ekonomika atsidurs “švariose ir patikimose“ rankose!!!

Aš visą laiką maniau, kad tai kažkokia laikina klaida, bet ji vis kartojasi ir kartojasi. Keičiasi tik partijos ir žmonės, kuriuos vargu, ar galima vadinti žmonėmis – dėl pasipelnymo jie virto gyvulių banda.

Jei velnias jau veja jus prieky savęs, jums nepavyks sustoti. Belieka nusiimti kepurę ir palinkėti sėkmės kelyje į pragarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Rusija gali būti terorizmo auka, net jei jį vykdo jos vadovybė
    Rusija gali būti terorizmo auka, net jei jį vykdo jos vadovybė

    Terorizmas padėjo gimti Vladimiro Putino režimui. 1999 metų rudenį dirbdamas korespondentu Maskvoje, mačiau, kokį siaubą visuomenei atnešė kruvini daugiabučių namų sprogdinimai Rusijos sostinėje ir kitur. ...

  • Pagrindinė švietimo sistemos užduotis – atsparumo stresui ugdymas?
    Pagrindinė švietimo sistemos užduotis – atsparumo stresui ugdymas?

    Pagrindinė švietimo sistemos užduotis – atsparumo stresui ugdymas, bent jau toks įspūdis susidaro stebint situaciją mūsų valstybėje. ...

  • Dresūros mokykla
    Dresūros mokykla

    Akimirką stabtelėję pagalvokime, ką nuveikiame per tris minutes. Per šešias. Visa, ką darome įprastomis aplinkybėmis, atliekame nesižvalgydami į chronometrą. Nebent gaiviname širdies smūgį patyrusį žmogų, lenktyniaujame su g...

    4
  • Pravieniškių choras – be solisto
    Pravieniškių choras – be solisto

    Kol Lietuvoje sutartinai buvo dejuojama dėl tarpinių atsiskaitymų, o Vilniuje laidojo „Dėdę Vanią“, vienos Jurbarko mokyklos tualete nepilnametis talžė kitą tokį pat. Daužė, suprantama, į veidą, sunkėsi kraujas ir sirpo mėlynės. Vi...

    9
  • Nekantriųjų karta
    Nekantriųjų karta

    Rytoj pradėsime Didžiąją savaitę prieš Velykas. Krikščionims tai – ypatingas laikas nuo Kristaus įžengimo Jeruzalėn Palmių sekmadienį iki jo prisikėlimo Velykų rytą. Gyvenantiems be tikėjimo – ypatingos skubos laikas. J...

    5
  • Batalijos feisbuke – stiprioji nueinančio ministro pusė
    Batalijos feisbuke – stiprioji nueinančio ministro pusė

    Būtent toks įspūdis susidaro, stebint paskutines dienas poste skaičiuojančio mūsų krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko veiksmus. ...

    3
  • E. Lucasas: E. Macrono nenuspėjamumas atsiperka
    E. Lucasas: E. Macrono nenuspėjamumas atsiperka

    Prancūzijos politika Ukrainos atžvilgiu dažnai yra ydinga, bet niekada nebūna nuobodi. Normandijos formatas ir Minsko susitarimai po pirminio Rusijos puolimo prieš Ukrainą 2014-aisiais atskleidė senųjų Vakarų šalių požiūrį į Rusijos...

  • Suvalgė patinėlį
    Suvalgė patinėlį

    Didžiausiais vabzdžiais pasaulyje vadinamųjų europinių maldininkų patelės poravimosi metu kartais sužvėrėja: suėda patinėlį. Kaip tai įmanoma? Tačiau taip juk atsitinka ne tik vabzdžių pasaulio pievose. Yra panašių reiškinių ir...

    2
  • Po matematikos tarpinio patikrinimo: įžvalgos be pykčio
    Po matematikos tarpinio patikrinimo: įžvalgos be pykčio

    Daugeliui praėjusią savaitę sutriko miegas. Aš, kaip ir visi kiti, nebegalėjau nieko dirbti – bendravau su mokytojais ir mokiniais, aiškinau, guodžiau, drąsinau. Tvyrant įtampai, bandžiau rasti racionalų grūdą ir atskirti isterij...

  • Du scenarijai, arba kodėl šį pavasarį mus džiugins nebent žydinčios sakuros
    Du scenarijai, arba kodėl šį pavasarį mus džiugins nebent žydinčios sakuros

    Lietuvos banko atstovai šią savaitę pristatė atnaujintas Lietuvos ekonomikos augimo prognozes. Lyginant su praėjusiais metais, kai šalies ekonomika susitraukė 0,3 proc., jos turėtų džiuginti, nes prognozuojama, kad šiais metais eko...

    1
Daugiau straipsnių