Pereiti į pagrindinį turinį

A.Anušauskas: kai kurias partijas maitina kontrabanda (papildyta)

2010-03-04 12:38
A.Anušauskas: kai kurias partijas maitina kontrabanda (papildyta)
A.Anušauskas: kai kurias partijas maitina kontrabanda (papildyta) / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas įtaria, kad kai kurios partijos yra finansuojamos iš kontrabandos lėšų.

Trečiadienį Baltijos televizijos žinioms A.Anušauskas teigė turįs informacijos, kad kontrabanda padeda išgyventi kai kurioms partijoms. Tačiau NSGK pirmininkas nedetalizavo turimos informacijos ir neįvardijo įtariamų partijų.

„Man iš principo nėra labai svarbu, kokios tai partijos. Svarbu, kad toks neteisėto finansavimo principas būtų išgyvendintas“, - portalui aiškino A.Anušauskas.

NSGK vadovas pripažino, kad kalba apie partijų veikimą tose savivaldybėse, kurios yra arčiau Rusijos Kaliningrado srities. „Taip, į tą pusę, arčiau Nemuno“, - kalbėjo jis.

A.Anušauskas teigiamai atsakė į klausimą, ar įtariamosios partijos dabar yra atitinkamų savivaldybių valdžioje: „Viskas ten persipynę. Nėra taip, kad įtarimas kristų tik ant vienos kokios nors partijos“.

Tačiau į klausimą, ar neturi galvoje pirmiausia Pagėgių savivaldybės ir jos valdžioje esančios Tvarkos ir teisingumo partijos, NSGK pirmininkas atsisakė atsakyti teigiamai arba neigiamai. „Galiu tik pakartoti, kad man nėra svarbu, kokiame rajone ar kokia konkrečiai partija tuo užsiima. Svarbu, kad tai būtų išgyvendinta. Artėja savivaldos rinkimai. Turi būti užkirstas kelias tam, kad kai kuriose savivaldybėse rinkimų kampanijas kai kurios partijos ar jų skyriai padengtų iš kontrabandos gautais pinigais“, - teigė A.Anušauskas.

Pasiteiravus, ar kokios nors informacijos negalėtų pateikti buvęs Pagėgių meras, dabar Seimo narys nuo Tvarkos ir teisingumo partijos Kęstas Komskis, NSGK vadovas tik nusijuokė: „Žinoma, galima būtų jo paklausti apie visa tai. Bet kam klausti, jeigu atsakymai ir taip jau yra žinomi“.

A.Anušauskas tvirtino turimomis žiniomis pasidalinęs su specialiosiomis tarnybomis, todėl pareiškė tikįs, kad jos padės neleisti neteisėtų lėšų panaudojimo per būsimą rinkimų kampaniją. „Reikalingas didesnis tų institucijų veiklos koordinavimas. Į tai atkreipiau dėmesį, perduodamas turimą informaciją Muitinės departamentui, Pasienio tarnybai, policijai bei kitoms žinyboms. Turiu pasakyti, kad kai kurių naujų kontrabandos būdų, apie kuriuos gavau informacijos, mūsų tarnybos dar net nebuvo užfiksavusios, todėl manau, kad pateiktos žinios bus naudingos kovojant su šiuo blogiu“, - teigė NSGK vadovas.

Savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje turi įvykti 2011 metų vasarį. Jų datą Seimas turėtų paskelbti iki šių metų rugpjūčio arba rugsėjo. Nuo oficialios rinkimų datos paskelbimo prasidės rinkimų kampanijos laikotarpis.

Ekspertų vertinimu, šešėlinė ekonomika Lietuvoje gali siekti iki penktadalio bendrojo vidaus produkto. Didelę dalį šešėlinės ekonomikos sudaro kontrabanda. Ypač intensyviai kontrabanda užsiimama regionuose šalia Kaliningrado srities.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų