Ant D.Kedžio kapo negęsta žvakutės

Nors antradienis, Vėlinės, darbo diena, prie Drąsiaus Kedžio kapo Jonučių kapinėse, trečią parą iš eilės ėjo žmonės, užgesusias žvakeles keisdami vis naujomis.

„Buvau nustebęs, žmonės net antradienį specialiai atvykdavo prie D.Kedžio kapo, kad uždegtų žvakutę, pasimelstų ir pagerbtų šio žmogaus atminimą“,- portalui 1diena.lt pasakojo vienas kapą aplankiusių kauniečių.

Anot jo, atvykęs pavakarę jis rado grupelę žmonių, kurie teigė, jog jų kelionės į Garliavą tikslas buvo vienintelis – aplankyti D.Kedžio kapą.

Kad žmonės čia ėjo visą dieną, įrodo ir negęstanti žvakių jūra. Jų nuo pirmadienio vakaro, kai aplankyti kapo atėjo nemažai D.Kedžio šalininkų, tarp jų ir nuo gegužės vidurio Klonio gatvėje budintys žmonės, dar padaugėjo.

Deginti žvakutes ir nešti gėles ant D.Kedžio kapo žmonės pradėjo jau sekmadienį.

Nemažai žmonių apsilankė ir Šlienavoje, kur balandžio 17 d. Kauno marių pakrantėje buvo rastas šio, teisėsaugos pareigūnų beveik septynis mėnesius nesėkmingai ieškoto, vyro kūnas.

Nors prokurorai tebetvirtina, kad D.Kedys mirė sava mirtimi, girtas užspringęs savo skrandžio turiniu ir švendrės lapu, nei jo artimieji, nei jo dukrą saugantys žmonės, tuo netiki. Jie įsitikinę, kad vyras buvo nukankintas ir nužudytas, galimai nuskandintas.

Nors to prokurorai viešai nepatvirtina, tačiau, kad D.Kedžio oficialia mirties priežastimi abejoja ir jie, įrodo jų sprendimas kreiptis į užsienio ekspertus bei vyro artimųjų, sesers ir jo dukters globėjos Neringos Venckienės bei tėvų Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių, pripažinimas šioje byloje nukentėjusiais.

D.Kedys buvo įtartas pernai spalio 5 d. Kaune nušovęs buvusios savo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę ir pedofilija įtartą Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių.

Netrukus po D.Kedžio mirties prokurorai pareiškė, kad nėra abejonių, jog dvigubą žmogžudystę įvykdė būtent D.Kedys, esą tai įrodo ir ant šalia kūno aptikto pistoleto rasti DNR pėdsakai, tačiau po straipsnio portale 1diena.lt prokurorai viešai turėjo pripažinti, jog visuomenei melavo.

Ikiteisminis tyrimas dėl V.Naruševičienės ir J.Furmanavičiaus nužudymo, radus įtariamąjį turėjo būti nutraukta, tačiau tai iki šiol nepadaryta. Kodėl, ar prokurorai patys netiki savo pateikta versija, nepaaiškinama.   


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių