A.Valantino sesers byloje reikalaujama nušalinti teisėją

Telšių prokuratūra pareikalavo, kad nusišalintų bendrovės „Samanėlė“ bylą nagrinėjanti Telšių rajono apylinkės teisėja. Skandalingoje byloje teisiama buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino sesuo. Ji ir „Samanėlės“ direktorius kaltinami apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Bendrovė „Samanėlė“ į Telšių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos akiratį pateko 2006-tų metų gruodį. Gavę anoniminį pranešimą, pareigūnai bendrovėje rado dokumentų, liudijančių apie vokeliuose mokamas algas.

Bendrovės „Samanėlė“ buhalterė Stasė Jokšienė ir direktorius Algirdas Šilinas kaltinami į buhalterinę apskaitą neįtraukę 341 tūkst. litų darbo užmokesčio. Bendrovė 2006-ais metais nesumokėjo 320 tūkst. litų mokesčių ir įmokų.

Byla buvo tiriama beveik ketverius metus. Praėjusių metų liepą prokuratūra bylą buvo nutraukusi: esą prokurorams nepavyko surinkti pakankamai duomenų, pagrindžiančių bendrovės vadovų kaltę.

Gali būti, kad „Samanėlės“ vadovams palankų sprendimą prokuratūra priėmė todėl, kad Generalinei prokuratūrai tuo metu vadovavo dabartinis Vilniaus antrojo apylinkės teismo teisėjas Algimantas Valantinas.

Kilus skandalui bylos tyrimas dar tą pačią vasarą buvo atnaujintas. Bylą perduota teismui, tačiau  nuslėpto darbo užmokesčio sumą teisėsaugininkai sumažino beveik keturis kartus.

„Samanėlė“ kaip subrangovė renovavo ir statė daugelį Teisingumo ministerijos ir Generalinės prokuratūros objektų.

Į teismą šiandien neatvyko kaltinamųjų advokatai. Prieš teismui atidedant bylos nagrinėjimą prokuratūra pareikalavo, kad nuo bylos nagrinėjimo nusišalintų teisėja Vitalija Liauzginienė, nes  teisėjos vyras Artūras Liauzginas ir teisiamasis Algirdas Šilinas yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai. Teisiamasis yra ne tik teisėjos vyro partietis: jis savivaldybės tarybos narys, o teisėjos vyras vadovauja savivaldybei priklausančiai įmonei „Telšių butų ūkis“.

„Byla turi ypatinga reikšmę visuomenei, yra didelis susidomėjimas, todėl vengdama bet kokių abejonių teisėjos šališkumu paprašiau teisėją nušalinti“, – po posėdžio sakė prokurorė Daiva Armalienė.

Teisėja nuo bylos nusišalino, jos sprendimą dar turi patvirtinti teismo pirmininkas.


Šiame straipsnyje: samanėlėValantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių