Pereiti į pagrindinį turinį

Britų perai reikalauja įteisinti narkotikus

2013-01-15 15:40
Britų perai reikalauja įteisinti narkotikus
Britų perai reikalauja įteisinti narkotikus / Shutterstock nuotr.

Didžiosios Britanijos Lordų rūmų parlamentinė grupė pasiūlė įteisinti visus narkotikus, o mažiausiai pavojingais – prekiauti parduotuvėse.

Iš skirtingų partijų atstovų sudaryta parlamentinė grupė išnagrinėjo 30-ies ekspertų ir organizacijų pateiktą informaciją ir pareiškė, kad teisminės sankcijos nepadeda kovoti prieš narkotikus, o tik marginalizuoja jų vartotojus.

Anot parlamentinės grupės, pavojingiausių narkotikų tiekimas turėtų likti uždraustas, bet asmenis, turinčius nedidelį kiekį „sunkiųjų“ narkotikų, bausti nederėtų.

„Įstatymas dėl piktnaudžiavimo narkotikais, kuriuo siekiama mažinti priklausomybę nuo narkotikų ir jų daromą žalą jauniems žmonėms, duoda priešingą rezultatą“, – pareiškė parlamentinės grupės pirmininkė baronienė Meacher.

„Mes norime pasakyti, kad yra narkotikų, žymiai saugesnių už alkoholį arba tabaką“, – aiškino ji.

Premjeras Davidas Cameronas anksčiau sakė, kad vyriausybės vykdoma kovos prieš narkotikų politika veikia puikiai, o svarstyti narkotikų įteisinimo klausimo net neverta. Bet iš kitų politikų lūpų vis pasigirsta raginimai peržiūrėti 1971 m. priimtą Įstatymą dėl piktnaudžiavimo narkotikais.

Kalbėdama apie legalius narkotikus ir apie galimus narkotikų pakaitalus, baronienė Meacher sakė: „Jeigu šiuos gerokai saugesnius preparatus bus galima įsigyti, sakykime, vaistinėse, su tvarkingomis etiketėmis, jūs bent jau žinosite, kas tai yra. Dabar jauniems žmonėms kasmet parduodama 60 mln. ekstazio tablečių. Visa prekyba vyksta per nusikalstamas grupuotes ir nelegalius prekeivius.

Mes teigiame, kad jeigu jauni žmonės vis tiek pirks šiuos dalykus, ar nebūtų geriau, jeigu jie tiksliai žinotų, ką perką? Jeigu šios medžiagos bus tiekiamos teisėtais kanalais, jauni žmonės bus palyginti saugesni.“

Ataskaitos autoriai priminė, kad Portugalijai dekriminalizavus narkotikus, jaunų narkomanų šalyje sumažėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų