Budrus pilietis sostinėje padėjo išaiškinti žaibišką vagystę

Šią naktį, 4.27 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrius gavo pranešimą, kad Vilniuje, Žukausko g. 4-106 įsilaužta į UAB JUMSOFT biurą ir pavogti 5 kompiuteriai „Apple“ iMac, „Apple“ vaizduoklis ir planšetinis kompiuteris iPad. Praėjusią naktį, anksčiau, 3.55 val. į mieste patruliuojančius Patrulių rinktinės pareigūnus kreipėsi nepanorėjęs prisistatyti vyriškis ir pranešė, kad Žukausko g. 1 matė tris įtartinus asmenis.

Vienas jų stovėjo Ulonų ir Žukausko g. sankryžoje ir įtartinai žvalgėsi aplink, kiti du lūkuriavo netoliese. Skubiai atvykę, patruliai Žukausko gatvės pradžioje pastebėjo įtartiną vyriškį – pastebėjęs tarnybinį automobilį jis bandė skubiai pasišalinti, tačiau buvo sustabdytas. Bendraudamas su pareigūnais, A. P. (gimęs 1980 m.) elgėsi labai nervingai, nesugebėjo paaiškinti kur ir kodėl vaikšto naktį.

Patruliai pradėjo apžiūrinėti aplinkinius kiemus ir būdami Apkasų g. 10-o namo kieme išgirdo Žukausko gatvės pradžioje įsijungusią patalpų apsaugos signalizaciją. Ties Žukausko g. 1 buvo pastebėti du skubantys ir tris didelius krepšius besinešantys vyrai. Sviedę žemėn nešulius, nuo patrulių jie puolė bėgti į skirtingas puses ir po ilgų gaudynių paspruko.

Paaiškėjo, kad krepšiuose yra visi ką tik iš JUMSOFT biuro pagrobti kompiuteriai. Be to, Apkasų g., namo kieme buvo rastas stovintis atrakintomis durimis „Renault Espace“ su raktais užvedimo spynelėje ir dviem porom batų viduje. Dėl vagystės pradėtas ir tęsiamas ikiteisminis tyrimas.

Policija dėkoja apie įtartinus asmenis pranešusiam vyrui, vertindama jo pilietiškumą, neabejingą požiūrį ir budrumą, jį maloniai kviesdama atvykti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus  m. pirmąjį policijos komisariatą, kuriame jam būtų padėkota už pagalbą policijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onutė

onutė portretas
Patariu geriau apsiriboti budraus ir neabejingo piliečio reputacija, negu atvykti į policijos komisariatą padėkos...ne visada baigiasi, kaip tikiesi...

rj

rj portretas
pritariu onutei . pas ne policija pas mus farai o is ju nieko gero nesitikek

ra

ra portretas
tik perskaičius straipsnį man irgi šovė tokia mintis, kad jau geriau be padėkos, nei po to būt persekiojamam...patarčiau į juos nesikreipt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių