Buvęs teisėjas tikina kalinius paleidęs dėl per didelio krūvio

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Arvydo Stankaus baudžiamąją bylą. Buvęs teisėjas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu.

Įtariama, kad buvęs Kauno apygardos teisėjas A. Stankus suklastojo kolegų teisėjų parašus. Bylos duomenimis, teisėjas suklastojo mažiausiai  penkias teismo nutartis, pagal kurias iš pataisos namų pirma laiko lygtinai buvo paleisti nuteistieji.

Prasidėjus teismo posėdžiui, A. Stankus prašė bylą nagrinėti neviešame posėdyje.

Buvęs teisėjas sakė, kad serga nepagydoma liga. Teismas nepatenkino prašymo — nevieši bus tik tie posėdžiai, kuriuose bus kalbama apie kaltinamojo sveikatą.

Arvydas Stankus prisipažįsta padaręs nusikaltimus. Teisme jis sakė kalinius dėl didelio krūvio paleidęs per skubą ir dėl šeiminių aplinkybių.

Skandalas dėl  suklastotų teismo nutarčių kilo vasarį. Kauno apygardos teismo pirmininkui apie suklastotus sprendimus pranešė Arvydo Stankaus kolegos teisėjai Regina Cemnolonskienė ir  Kęstutis Dargužis.

Arvydas Stankus netrukus buvo atleistas, vėliau iš Kauno apygardos teismo pirmininko posto pasitraukė Albertas Milinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Neduok Dieve, tokių kolegų. Tas dargužis ir cemnolonskienė tegul patys pasižiūri į savo sąžinę. Atmetėt apeliaciją dėl kalkausko nuteisto nekalto jaunuolio, kuris gynė nuo girto kaimyno nėščią savo mamą savo kieme ir pririštą spardomą prie būdos šuniuką. Ar jums tai teisingumas???sugadinot jaunuoliui gyvenimą ir išteisinot tikrą nusikaltėlį. Už kokį gerą taip padarėt? Dabar byla Strasbūre. Jei tenai bus atsižvelgta į teisingumą, pasiūlysiu prezidentei moralinę žalą sumokėti jums, visi teisę mano sūnų "teisėjai", pradedant nuo kalkausko.

nuomone

nuomone portretas
Senamiestyje verslininka R. Sapala sis aferiuga tada teige , jog sumuse taip pat '' del perdidelio kruvio '' ?

jeronimas

jeronimas portretas
Uz aciu tokie dalykai nesidaro ir nedaromi.Geriau prisipazintu uz kokia suma ,nors lengvinanti aplinkybe butu.Bet,jam ir taip nieko nebus.Juk savi savus gelbeja .Ir pamatysyt,po keliu metu tas ponas is moketoju mokesciu pinigu prisiteis milijonus,ir liks nekaltas.Sendienine Lietuvos temide paskendusi iki ausu ivairiausio lygio korupcijoje.Todel,kad zino juk nereikes atsakyti uz teismu ,ir kalbant valstybes vardu reiskiasi ir valstybes,niekinima.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių