Dėl verslininko A.Gureckio mirties bus apklausti „MG Baltic“ vadovai

Tiriant galimą kauniečio verslininko Antano Gureckio, kuris ilgus metus vadovavo Kauno statybų bendrovei "Mitnija", privedimą iki savižudybės, bus apklausti ir koncerno "MG Baltic" vadovai.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus jau pradėjo apklausas. Tyrimui vadovaujanti prokurorė Nida Grunskienė BNS sakė, jog planuojama, kad visi reikalingi asmenys bus apklausti spalio-lapkričio mėnesiais.

"Tikimės, kad apklausos bus baigtos spalio-lapkričio mėnesiais ir per jas apklausti visi reikalingi asmenys", - sakė N.Grunskienė.

Ji teigė negalinti pasakyti, kada į apklausas bus pakviesti koncerno "MG Baltic" vadovai, kuriuos nusižudžiusio verslininko šeima kaltina spaudimu: "To aš negaliu pasakyti".

Ji patvirtino, kad apklausoje jau dalyvavo A.Gureckio žmona ir artimieji.

Pastarųjų atstovų teigimu, į apklausas bus iškviesti "MG Baltic" prezidentas Darius Mockus ir viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, taip pat bus koncerno įmonių "MG Baltic Investment" bei "Mitnija" vadovai bei darbuotojai, Kauno ir Vilniaus teisėsaugos pareigūnai, kiti asmenys.

A.Gureckis savo namuose per kratą nusišovė šiemet birželio pabaigoje.

2006 metais "MG Baltic Investment" nupirko 100 proc. Kauno "Mitnijos" akcijų, o A.Gureckis, pasinaudodamas numatyta galimybe, 2008 metų pradžioje dešimtadalį akcijų iš koncerno įmonės atpirko.

Ilgametis "Mitnijos" vadovas po akcininkų pasikeitimo keletą metų vadovavo įmonei, vėliau vadovo postą paliko.

Šių metų birželio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pagal bendrovės "Mitnija" pareiškimą pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. "Mitnija" kaltino A.Gureckį 2007-2008 metais sudarius fiktyvias sutartis ir darbų atlikimo aktus. Verslininkui bei jo artimiesiems buvo pareikšti ieškiniai, kurių bendra suma siekia 77 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių