Pereiti į pagrindinį turinį

D.Valys žada asmeniškai prižiūrėti Kauno skandalo bylas

2010-06-15 18:57
D.Valys žada asmeniškai prižiūrėti Kauno skandalo bylas
D.Valys žada asmeniškai prižiūrėti Kauno skandalo bylas / Gedimino Bartuškos nuotr.

„Asmeniškai prižiūrėsiu šių bylų ikiteisminio tyrimo kontrolę“, - pareiškė antradienį prisiekęs naujasis generalinis prokuroras Darius Valys.

Jis taip pat pažadėjo, kad sieks jog visos su Kauno įvykiais susijusios bylos būtų kuo atviresnės ir visuomenė bus informuojama apie jų eigą.

Kaip vieną savo pirmųjų darbų jis įvardija būtent prokuratūros atvirumo visuomenei stiprinimą.

"Svarstysiu sudaryti darbo grupę, kuri paruoštų ikiteisminio tyrimo duomenų skelbimo standartus ir sukurtų veiksmingą dokumentą, kuris reglamentuotų šią sritį. Kol kas ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo visuomenei sritis yra nereglamentuota", - kalbėjo D.Valys.

D.Valys iki šiol nežino, kas bus jo pavaduotojai, tačiau tikina, kad jam tikrai niekas iš viršaus nenurodys, ką jais skirti. Prokuroras teigė, jog apie pavaduotojus jau galvoja, tačiau jų pavardes atskleis tik tada, kai jas teiks Prezidentei tvirtinti. „Svarstytinas klausimas“, - atsakė D.Valys, paklaustas ar jo pavaduotoju negali tapti Raimondas Petrauskas, nuo Algimanto Valantino atsistatydinimo dienos iki pirmadienio laikinai vadovavusio prokuratūrai.

Naujasis generalinis prokuroras žada ir struktūrines permainas, tačiau jos dar "tolima vizija", kuriai reikalinga ir politinė valia.

"Pakankamai ilgas darbas pagrindinėje prokuratūros grandyje išryškino prokuratūros silpnąsias vietas. Ir mane veda į šį postą noras matomas problemas spręsti", - paklaustas, ar nebijo tokiu metu, kai prokuratūrų sistema nuolat kritikuojama užimti tokių svarbių pareigų, atsakė D.Valys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų