Gaujos gijos veda į Lukiškes ir pas riaušininkus

Vilniuje likviduotos gaujos nariais, kaip aiškėja, yra ir trys riaušių bylos dalyviai, o savo žmogų ji turėjo net Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime.

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį su įkalčiais buvo sulaikytas Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtojas A.K.

Jis įtariamas šioje įkalinimo įstaigoje organizavęs nelegalų tinklą, tiekusį narkotines medžiagas, ryšio priemones, korespondenciją, kitus suimtiesiems ir nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus.

Ketvirtadienį pareigūnui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, o penktadienį bus sprendžiama, kokią kardomąją priemonę jam skirti.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organiuzoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Irmanto Mikelionio teigimu, Lukiškių darbuotojas sulaikytas tęsiant tyrimą dėl sostinėje ir jos apylinkėse siautusios gaujos padarytų nusikaltimų.

Ši garsiosios „Vilniaus brigados“ garbei „mažąja brigada“ vadinta grupuotė pagrindia vertėsi prekyba narkotikais. Juos, pasak tyrėjų, jie pardavinėjo ne gramais, o kilogramais.

A.K., jei bus įrodyta jo kaltė, už piktnaudžiavimą tarnyba gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Per dvi sėkimingas operacijas gruodžio ir vasario mėnesiais Vsostinėje ir Vilniaus rajone pareigūnai sulaikė 50 šios, anot Policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko, itin žiaurios ir įžūlios gaujos narius.

Atlikus kratas jų gyvenamosiose vietose ir automobiliuose rasta daugybė įvairiausios rūšies narkotikų, ginklų, dideli kiekiai, kaip įtariama, iš nusikalstamos veiklos gautų pinigų.

Beveik visus sulaikytuosius teismas yra leidęs suimti.

Kaip pranešė BNS, šios grupuotės narių yra ir tarp kaltinamųjų, taip vadinamojoje, riaušių byloje.

Ketvirtadienį į Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismą, kur tęsiamas šios bylos nagrinėjimas, Į posėdį du kaltinamuosius - Tomą Čaikauską ir Genriką Lisovskį - atvedė veidus po kaukėmis slėpę Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai su automatais.

„Aro“ pareigūnas prisėdo ir prie trečiojo kaltinamojo, Karolio Lenkovskio.

BNS šaltinių teigimu, visų šių vyrų pavardės figūruoja narkotikų gaujos byloje, tiriamoje Vilniaus apygardos prokuratūros.


Šiame straipsnyje: narkotikaisulaikyta gauja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių