H.Daktaras nori gauti dalį pelno už knygą apie jį

Itin sunkiais nusikaltimais įtariamas Henrikas Daktaras nori uždrausti platinti žurnalisto knygą apie jį ir gauti dalį pelno už pardavinėjamą leidinį.

Tokią savo atstovaujamojo poziciją antradienį Vilniaus apygardos teismo (VAT) posėdyje išsakė H.Daktaro advokatas Kristupas Ašmys.

Gynėjas pateikė patikslintą ieškinį žurnalistui Dailiui Dargiui bei jo knygą "Tikroji daktarų istorija" išleidusiai leidyklai. Anot advokato, ieškinyje yra pateikiamos naujos faktinės aplinkybės, prašoma išreikalauti informacijos apie tai, kiek buvo uždirbta pardavinėjant knygą, bei pateiktos citatos, kurios, pasak K.Ašmio, buvo nurašytos iš paties H.Daktaro parašytos, tačiau oficialiai neišleistos knygos "Išlikti žmogumi".

Ieškinys yra teikiamas dėl H.Daktaro nuotraukos ant knygos viršelio bei minėtų citatų, kurios, anot advokato, sudaro apie 10 proc. ir naudojamos neteisėtai.

Taip pat advokatas pateikė prašymą uždrausti "Tikrąją Daktarų istoriją" platinti. Dėl šio klausimo savo verdiktą VAT turėtų paskelbti penktadienį. Toks prašymas jau buvo teikiamas, tačiau pirmą kartą teismas jį buvo atmetęs.

"Tokių bylų praktikoje (...) ieškovas važiuoja po knygynus, pateikia teismo nutartį ir knyga išimama iš apyvartos", - sakė advokatas.

Be to, K.Ašmys teigė, kad atsakovai turėtų pateikti duomenis, kiek buvo uždirbta iš knygų leidybos - esą tik tuomet būtų galima pateikti konkretų piniginį reikalavimą.

Visgi abi pusės posėdžio metu atskleidė, kad yra nusiteikusios susitaikyti.

Po posėdžio žurnalistams K.Ašmys sakė, kad ieškinio tikslas - parodyti, jog yra uždirbama naudojantis H.Daktaro pavarde.

"Paprasčiausiai nori klientas parodyti visuomenei tokį faktą, kaip yra manipuliuojama ir disponuojama tiek jo vardu, tiek pačia nuotrauka", - sakė advokatas.

Pats D.Dargis tvirtino nesuprantąs, kodėl jam dėl savo knygos tenka aiškintis teisme.

"Gal čia noras užtildyti mane, nes aš labai aktyviai rašau apie juos", - svarstė žurnalistas.

Pernai Bulgarijoje sulaikytas ir šiuo metu suimtas H.Daktaras yra įtariamas ne vienu nužudymu ir vadovavimu nusikalstamai grupuotei. Kauno nusikaltėlių vadeiva viešojoje erdvėje vadinamam įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių