Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno oro uoste pasieniečiams įkliuvo vyras su įtartinais dokumentais

2013-04-05 16:24
Kauno oro uoste pasieniečiams įkliuvo vyras su įtartinais dokumentais
Kauno oro uoste pasieniečiams įkliuvo vyras su įtartinais dokumentais / Tomo Raginos nuotr.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė į Angliją ketinusį vykti lietuvį, kuris turėjo įtartinų dokumentų. Tai buvo, įtariama, suklastotas angliškas automobilio registracijos pažymėjimas ir Jungtinės Karalystės piliečio pasas.

Trečiadienį Kauno oro uoste VSAT pareigūnai tikrino reisu į Birmingemą vykusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu 33 metų Kauno rajono gyventojas pasienietei pateikė savo vardu išduotą asmens tapatybės kortelę. Dokumentas buvo įskilęs, tad VSAT pareigūnė keliautojo pasiteiravo, ar šis turįs kitą kelionei tinkantį ir jo tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kai vyras ėmė raustis kuprinėje ir ieškoti paso, pasienietė tarp keliautojo daiktų pastebėjo dar vieną dokumentą ir pareikalavo jį parodyti. Paaiškėjo, kad kaunietis kuprinėje turėjo jam nepriklausantį Jungtinės Karalystės piliečio pasą.

Asmens daiktų apžiūros metu kuprinėje rastas ir angliškas mikroautobuso „Volkswagen Transporter“ registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, šis dokumentus gali būti suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai Kauno rajono gyventojui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pasieniečiai aiškinsis, kaip ir kur jis gavo angliškus dokumentus. Vyrui neleista išvykti į užsienį. Po pirminės apklausos jis buvo paleistas įteikus šaukimą kitą savaitę atvykti pas tyrimą atliekančius Vilniaus rinktinės pasieniečius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų