Komentarai internete apie gėjus atsirūgo

Vilniaus teismui perduota byla, kurioje vienas vyras įtariamas viešu tyčiojimusi, žmonių grupės niekinimu dėl seksualinės orientacijos, kurstymu smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe dėl seksualinės orientacijos.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriuje baigtas šis ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai nustatė asmenį, kuris įtariamas interneto svetainėje išdėstęs jiems užkliuvusius komentarus gėjų atžvilgiu.

Įtariamajam Z.V., gimusiam 1962 metais, įteiktas pranešimas apie įtarimą.

Prokuroras, surašęs pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, ikiteisminio tyrimo bylą perdavė Vilniaus rajono apylinkės teismui.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba finansavo ar kitaip materialiai rėmė tokią veiklą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 


Šiame straipsnyje: Gėjaiseksualinė orientacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ksena

ksena portretas
uzdrausti visokio pobudzio komentarus ir butu tvarka, nieks niekam neuzkliutu, zmones problemu maziau turetu

ABB

ABB portretas
Kur sis pasaulis nurieda.. jie dar skundziasi, kad ju garbe uzkliuvo.. Europa su savo poziuriais greitai jau isnyks ar paskes geju, lezbieciu, jodaodziu ir kinieciu maseje. Nesu rasistas ar homofobas ar dar kas.. Bet, labai nemalonu, kad jie turi tiek teisiu. Gejuj ar juodaodziam uztenka tik pasiskust kad ji uzkliuvo rases atzvilgiu ar pavadino pedo*astu ir pagrese susidoroti ir jau ikiteisminiai tyrimai.. Kiekviena diena kazkas kazkam gresia, bet bylu nekelia del to. O kai pedo*asta uzkliuvo tai iskart. Ar tai normalu? Liko tik pedofilams, exhibicionistams, zoofilams ir kitiems iskrypeliams igyti panasiu teisiu ir bus visai linksma. Siandien pedo*asta nepriemes i darba tas gali pasiskust sakydamas, kad tai del jo poziuriu ir darbdavi nubaus! Ar tai yra normalu?

ABB

ABB  portretas
Be to pritariu pirmam komentatoriui (-ei) reikia nesudaryti salygu tokiems dalykams ir bus lengviau gyventi visiem, atrodo, kad yra ir kitu rimtesniu nusikaltimu kuriuos reikia tirti policijai..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių