Pereiti į pagrindinį turinį

Kurių menininkų darbai labiausiai vilioja vagis?

2012-10-18 19:31
Kurių menininkų darbai labiausiai vilioja vagis?
Kurių menininkų darbai labiausiai vilioja vagis? / Scanpix nuotr.

Plėšikai, šią savaitę apvogę Roterdamo muziejų Nyderlanduose, atrodo, pasižymėjo išskirtiniu meno skoniu, tačiau jų meno vagysčių skonis originalumo stokoja.

Du iš menininkų, kurių darbai tapo šio nusikaltimo taikiniu, yra vieni iš labiausiai viliojančių vagis, o vienas net užima pirmąją vietą, rašo lifeslittlemysteris.com.

Daugiausiai į postimpresionistų drobes nusitaikę vagišiai iš Roterdamo muziejaus išnešė Pablo Picasso, Claude'o Monet, Henri Matisse'o, Paulio Gauguino, Meyerio de Haano ir Luciano Freudo darbus.

P. Picasso, kuris, kaip manoma, pasakė „Geras menininkas skolinasi, puikus menininkas vagia", galbūt neturėtų pagrindo skųstis, kad iki šių metų sausio iš viso dingo 1147 jo paveikslai. Taigi jis labiausiai vagiamas visų laikų menininkas, teigiama Dingusio meno registro, organizacijos, padedančios susekti ir atgauti pavogtus meno kūrinius visame pasaulyje, sudarytame sąraše.

Pavogtų H. Matisse'o paveikslų skaičius siekia 205, neįskaičiuojant antradienio įvykių. Tačiau kadangi Dingusio meno registras jau atnaujino savo duomenų bazę, į ją įtraukdamas ir naujausią apiplėšimą, vagims greičiausiai bus labai sunku už paveikslus gauti tuos milijonus, kurių jie būtų verti aukcione.

Antroji vieta dažniausiai vagiamųjų sąraše priklauso gana menkai žinomam amerikiečių menininkui Nickui Lawrence'ui. Didžioji dalis iš 577 dingusių šio menininko paveikslų dingo tuo pat metu, netrukus po to, kai dėl priešgaisrinės saugos pažeidimų be jo sutikimo jie perkelti į nesaugomą garažą.

Dėl dažniausiai vagiamo konkretaus meno kūrinio vardo varžosi keli pretendentai. „Guinnesso„ pasaulio rekordų knygoje teigiama, kad tai Rembrandto paveikslas „Jacobas de Gheynas III“, kuris nuo 1966 metų pavogtas keturis kartus. Vieną kartą jis rastas pamesto bagažo skyriuje, kitą kartą – ant dviračio bagažinės, trečią – po suoliuku kapinėse, dar vieną – taksi automobilyje.

Kitas kandidatas – Gento altoriaus paveikslas „Nusilenkimas avinėliui", kurį sukūrė flamandai broliai Hubertas ir Janas van Eyckai. Per šešis šimtmečius jis pavogtas septynis kartus, teigiama meno istoriko Noah Charney interneto puslapyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų