Lietuvė Britanijoje pripažinta kalta dėl vaikino nužudymo

Dvidešimtmetė lietuvė Didžiojoje Britanijoje pripažinta kalta dėl savo vaikino, kuriam buvo neištikima su jo geriausiu draugu, nužudymo, skelbia „The Press Association“.

Rūta Turauskaitė 22 metų Tadą Sabaitą nužudė šių metų balandžio 4 d. Incidentas įvyko Londono „High Cross Road“ gatvėje po poros konflikto, kuris kilo, kai ieškodama savo vaikino T. Sabaito R. Turauskaitė atėjo prie jo geriausio draugo buto. Abu draugai sėdėjo lauke ir gurkšnojo alkoholinius gėrimus. Mergina turėjo du peilius ir buvo akivaizdžiai girta. T. Sabaito draugas sugebėjo atimti iš jos peilius ir paslėpti pirmame aukšte esančiame savo bute. Vėliau trijulė visą vakarą gėrė lauke prie buto ir kelis kartus ėjo į šalia esančią parduotuvę atsinešti dar gėrimų. Tuo metu, kai T. Sabaitas buvo nuėjęs į parduotuvę, R. Turauskaitė ir vaikino draugas pasimylėjo. Grįžusiam T. Sabaitui kilo įtarimų, jis užsipuolė draugą, bet šis viską paneigė. Tarp T. Sabaito ir R. Turauskaitės kilus konfliktui, draugas paprašė jų išeiti.

R. Turauskaitė buvo labai girta, todėl vaikinai sumanė ją nuvežti namo parduotuvės vežimėliu. Tačiau mergina įėjo į butą ir užsirakino. Tame bute gyvenantis vaikinas mėgino įeiti į savo namus per užpakalines duris ir pro langą pamatė, kad lietuvaitė laiko peilį. Jaunuolis įlipo pro langą, bet tuo metu mergina išbėgo iš buto ir pasigirdo klyksmas.

Išbėgęs į gatvę vaikinas pamatė gulintį į širdį nudurtą T. Sabaitą, o R. Turauskaitė buvo užsidengusi rankomis veidą ir vis karto: „Ką aš padariau?“ Mergina prašė vaikino pameluoti policijai ir pasakyti, kad T. Sabaitą nudūrė pro šalį ėjusi mergina. Tačiau šis atsisakė tai padaryti. Jų pokalbis buvo įrašytas skambučio policijai metu, jo stenograma buvo perskaityta per teismo posėdį.

Bausmę R. Turauskaitei teismas skirs ateinantį mėnesį.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių