L.Stankūnaitė: niekada nesakiau dukrai tylėk, nieko nesakyk

Nors mergaitės globėja Neringa Venckienė ir interneto komentatoriai iki šiol teigia, kad Laimutė Stankūnaitė sutrukdė dukters apklausą, esą niekeno nekviesta įsiveržė į apklausos kambarį ir suriko: „tylėk, nieko nesakyk“, šis visas galimas teismų instancijas perėjęs ikiteisminis tyrimas, pasirodo, jau nutrauktas.

L.Stankūnaitę ne vienerius metus dėl tariamo poveikio dukrai bandžiusi už grotų pasodinti Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė patyrė dar vieną pralaimėjimą, tačiau apie tai viešai nekalba. Atvirkščiai, pristatyma savo knygą, ji ir toliau žmonėms pasakoja, kaip buvusi jos brolio sugyventinė įsiveržė į apklausos kambarį ir savo griežtu paliepimu dukrai tylėti sužlugdė mergaitės apklausą bei darė jai poveikį.

„Tyrimas nutrauktas. Nieko panašaus nebuvo. Nei aš į tą apklausą įbėgau, nei įsiveržiau, o tuo labiau nesakiau tokių žodžių, kuriais esu kaltinama“, - portalui 1diena.lt sakė L.Stankūnaitė.

Žodžius, kad ji liepusi savo dukrai tylėti paneigė tiek mergaitės apklausoje dalyvavusi psichologė, tiek socialinė darbuotoja. Tokių žodžių neužfiksavo ir motinos bei dukters susitikimą prieš apklausą filmavusios kambaryje įrengtos vaizdo kameros.

Pasak L.Stankūnaitės, apie tai, kad 2008 m. gruodžio 30 d. vyks jos dukters apklausa ji sužinojo iš Andriaus Ūso, pakviesto stebėti šios apklausos. „Andrius man paskambino, sako vyks tavo dukters apklausa, jei nori atvažiuok, pasiklausyk apie ką kalbama“, - beveik trejų metų senumo įvykius prisiminė L.Stankūnaitė.

Paskutinį kartą dukrą tik gruodžio 16-ąją, per sesers dukters gimtadienį mačiusi moteris nusprendė šiuo pasiūlymu pasinaudoti. Į Chemijos prospekte vykusią apklausą ją atvežė sesuo, 2009 m. spalio 5 d. nužudyta Violeta Naruševičienė.

„Pakilau į penktą aukštą , žiūriu D.Kedys stovi, jo draugas iš Garliavos Teisutis. Aš norėjau prieš apklausą tik dukrą pamatyti, pasisveikinti, pabučiuoti, nes seniai buvau mačiusi. Tik įėjau į tą kambarį, ne įsiveržiau, ne įbėgau, o įėjau, pasisveikinau, Drąsius mane iškart pastūmė. Už manęs stovėjo advokatas Mindaugas Vasiliauskas, jis mane pagavo. Tai matė ir psichologė, ir socialinė darbuotoja“, - pasakojo L.Stankūnaitė.

Po šio incidento D.Kedys buvo išprašytas iš kabineto, o L.Stankūnaitei leista 10 minučių pabendrauti su dukra. Jų susitikimą visą laiką buvo stebimas. „Nieko tikrai nebuvo, nieko panašaus“, - tvirtina moteris.

Dukters apklausoje L.Stankūnaitė nedalyvavo. Jos pabaigos ji laukė už durų. O jai pasibaigus, sužinojo ir dar vieną nemalonią naujieną - prieš savaitę Kauno miesto apylinkės teismas priėmė nutartį taikyti jai laikinąsias apsaugos priemones, uždrausti motinai matytis su savo dukra.

„Aidas Venckus man po apklausos tai pasakė. Išėjo ir pasakė: dukters nesitikėk, yra priimta nutartis. Mane tik šaltas prakaitas išpylė, rankos drebėti pradėjo, nesupratau, kas dedasi. Po to nuvažiavau į teismą. Tikrai gruodžio 23 d. buvo priimta tokia nutartis, priimta už mano akių, man nieko nežinant“, - nemalonias akimirkas prisimena L.Stankūnaitė.

Iškelti baudžiamąją bylą L.Stankūnaitei paprašė pats D.Kedys. Vėliau jo siekį tęsė N.Venckienė.

Tačiau Kauno policija tyrimą nutraukė, tą patį vėliau padarė ir Kauno miesto apylinkės prokuratūra, dar vėliau Raseinių rajono apylinkės teismas.

Šių metų sausį Šiaulių apygardos teismas N.Venckienės skundą patenkino. Teisėjas Vidmantas Mylė panaikino ankstesnius prokuratūros ir teismų sprendimus bei, nurodęs tam tikras klaidas, pvz nebuvo apklaustas A.Venckus, grąžino tyrimą atgal į Kauno prokuratūrą.

Teisėjo nurodyti asmenys buvo apklausti, tačiau naujų aplinkybių ir L.Stankūnaitės kaltės įrodymų rasta nebuvo. Nors N.Venckienė šią nutartį dar bandė skųsti, atsakymas jai buvo toks pats - nėra jokių duomenų, kad L.Stankūnaitė darė poveikį savo dukrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alia

alia portretas
kuzia nerimsta.

neidomu

neidomu portretas
eilines Kuznecovaites pasakaites.

Astai Kuznecovaitei

Astai Kuznecovaitei portretas
Saunuole Tu asta,kad viesini tikrus faktus,kad rasai tai kas yra tikra tiesa,o ne blefas,koki bando ipirsti garliavos gauja.Aciu Tau uz tavo straipsnius,juose matosi visai kitkas ka pasakoja smeizikai.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių