N.Venckienė: mūsų šeimos šalininkai A.Ūso kapo neniekino

Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės dukters globėja Neringa Venckienė nelabai tiki, kad Andriaus Ūso kapą išniekino jos brolio šalininkai. „Čia vyksta kažkokie cirkai. Mes tai tikrai niekur nevažiavome, nieko nepylėme ir kryžių nelaužėme“, - tikino moteris.

N.Venckienės nuomone, to negalėjo padaryti ir D.Kedžio dukrelę Garliavoje saugantys žmonės. „Mes jau per A.Ūso laidotuves, kai žaliasis autobusiukas užtvėrė laidojimo namų, kuriuose buvo pašarvotas A.Ūsas duris, tuos žmones perpėjome, kad taip elgtis negražu. Mano teta, išėjusi juos aprėkė, kad tegul galvoja, ką daro. Kaip ne kaip, mirusysis tėvams yra vaikas ir jų skausmą galima suprasti“, - portalui 1diena.lt sakė taip pat keistomis aplinkybėmis, kaip ir A.Ūsas, žuvusio D.Kedžio sesuo.

„Visiškai atsakingai pasakome, kad žmonės iš Klonio gatvės nei minčių tokių neturi. Kapų niekinimas yra padugnių darbas. Manau policija greitai išsiaiškins kas ir kokiu tikslu tai padarė. Klonio gatvės žmonės turi kitus kilnius tikslus ir garbingas priemones tiems tikslams pasiekti. Bet kokios provokacijos bevaisės. Mes linkime kuo greičiau teisėsaugai rasti kaltininkus ir patys tam padėsim esant galimybei“, - portalui atsiųstame laiške rašo prie Venckų ir Kedžių namų budintys žmonės.

„Nesąmonė, čia specialiai surežisuota provokacija, norint apjuodinti mus, saugančius mergaitę, bei Venckų ir Kedžių šeimas. Niekas mūsų ten nevažiavo ir tikrai jokio kapo neniekino“, - kategoriškai neigė viena portalo pašnekovių.

Moteris prisiminė, kad organizuoti provokaciją buvo bandyta jau prieš A.Ūso laidotuves. Pedofilija D.Kedžio įtarto vyro mirties išvakarėse, internete pasklido judėjimo „Drąsiaus kelias“ vardu prisistainėjančių asmenų raginimai per A.Ūso laidotuves surengti protesto akciją.

Visi žmonės 10 val. buvo kviečia susirinkti prie laidojimo namų, kur pašarvotas keistomis aplinkybėmi žuvęs vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis.

„Visi būsite aprūpinti violetinės spalvos vuvuzelomis. Jas pūsdami išreikšime savo protestą prieš šią siaubingą mistifikaciją, kai bus palaidotas kažkoks kitas žmogus o ne Ūsas. Taip pat prisiminsime, koks geras tėtis savo dukrytei buvo Drąsius“, - buvo rašoma kvietime.

Judėjimo organizatoriai tada įtarė, kad šią provokaciją bandė surengti kažkas iš pedofilų klano arba net ir patys A.Ūso giminaičiai, kad vėliau galėtų apkaltinti, jog D.Kedžio šalininkai neleido vyro net padoriai palaidoti.  

„Ši istorija labai panaši“, - ketvirtadienį, sužinojusi apie kapo išniekinimą, svarstė viena judėjimo narių.

A.Ūsas neaiškiomis aplinkybėmis žuvo birželio 13-osios vakarą. Nors dar nėra gautos visos palaikų tyrimo ekspertizės, prokurorai neabejoja, kad girtas A.Ūsas (jo kraujyje rastos daugiau nei trys promilės alkoholio) keturračiu motociklu, nuvažiavo į pakėlės griovį, pats nulipo nuo transporto priemonės, tačiau kažkodėl sugniubo ir paskendo baloje, kurioje vandens nebuvo net iki kelių.

Šia mirties priežastimi nepatikėjo nei D.Kedžio, nei paties A.Ūso giminės. Tiesa, pirma aiškinę, kad jieks išsiaiškinti tikslias vyro mirties priežastis, dabar mirusiojo giminaičiai, atrodo, nurimo. „Jie pirma kaltino mus, esą tai D.Kedžio giminės prisidėjo prie A.Ūso nužudymo. Tačiau jei tokie įtarimai yra, kodėl mes iki šiol nei vienas neapklausti, kodėl niekas net nepasidomėjo, kur mes buvome tą vakarą“, - nesupranta N.Venckienė.

Dėl A.Ūso kapo išniekinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį pavesta atlikti Kauno rajono policijos komisariato pareigūnams.

„Kol kas įtariamieji nenustatyti“, - portalui 1diena.lt sakė laikinai šiam komisariatui vadovaujantis Romas Stankevičius. Jis patikino, kad šis nusikaltimas yra ne eilinis ir bus dedamos visos pastangos, kad nusikaltėliai būtų nustatyti ir nubausti.

Pareigūnai taip pat dar nežino kada vandalai galėjo išniekinti kapą, bandoma nustatyti asmenis paskutinį kartą jį mačiusius neliestą. Už tokį nusikaltimą baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki vienų metų.


Šiame straipsnyje: Ūsasūso žūtisūso

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių