Po vagysčių Seimo viešbutyje ketinama stiprinti apsaugą

Po to, kai buvo apvogtas parlamentaro Juliaus Sabatausko butas Seimo viešbutyje Vilniuje, ketinama atnaujinti vaizdo kameras ir pakeisti spynas. Tačiau Seimo kancleris Jonas Milerius teigia, kad niekas neapsaugos parlamentarų, jei jie nesisaugos patys, pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Seimo nario J.Sabatausko butą ilgapirštis apšvarino sutinkant Naujuosius metus.

„Kiekvienas butas turi signalizaciją, ją reikia įjungti, tuomet iš karto budintys apsaugos vyrai mato. Tačiau jeigu neįjungia, jeigu duris palieka atviras, tai kas gali atsakyti“, - kalbėjo J.Milerius. Kanceliarija išsiuntinės parlamentarams ir jų šeimoms raštus, kad reikia saugotis vagysčių.

Tačiau vien perspėjimu apsiribota nebus - kancleris sako, kad ketinama atnaujinti apsaugos kameras, pakeisti užraktus, kad spynų nebūtų galima atrakinti paprastu raktu. Kai kur ketinama pakeisti lempas ryškesnėmis. Saugumas bus stiprinamas iš pinigų, kurie gaunami iš bankų už patalpų nuomą.

„Dešimtim tūkstančių aš manau sutvarkyt. Bet kadangi tam pačiam pastate yra nuomojamos patalpos vienam iš bankų, iš to banko už nuomą gaunam pajamas ir iš tų lėšų sustiprinsim saugą. Iš biudžeto nebus naudojamos lėšos“, - kalbėjo Seimo kancleris.

Policija sulaikė, o teismas leido suimti vagyste iš parlamentaro J.Sabatausko buto įtariamą vilnietį Valerijų Capuką. Anksčiau jis buvo apvogęs Seimo narį Algimantą Salamakiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Matot koks seimunu protas!? Jiems reikia pranesti ,kad iseinant reikia ijungti signalizacija!(Nes jie to NESUPRANTA!) Tai gal tegul isleidzia toki istatyma!?

suvalkietis

suvalkietis portretas
Jei jau gyvena už dyką tai nors apsauga turi pasirūpinti patys. Kas mūsų būstus apsaugoja????????

Bor

Bor portretas
Šaunuolis tas kuris apvogė, tik vargšą nuteis. Aš ir su dideliu malonumu apvogčiau šių avinų irštvą. Mat dar ir jų būstus saugoti reikia už mūsų pinigus.......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių