Policija tramdys nepaklusnų jaunimą

Policijos departamentas paskelbė, kad visoje šalyje pradeda įgyvendinti prevencinę akciją „Jaunimas". Akcija įgyvendinama atsižvelgus į pastaruoju metu padažnėjusį nepilnamečių ir jaunimo nusikaltimų skaičių.  

Policijos pareigūnai per žiniasklaidos priemones kreipsis į gyventojus su prašymu informuoti apie pastebėtus daromus teisės pažeidimus, nuolat primins policijos įstaigų pasitikėjimo ir operatyvaus valdymo padalinių telefonus.

Lietuvos, ypač kaimo vietovių, gyventojai bus skatinami informuoti policiją apie  jaunuolių teisės pažeidimus. Policija garantuoja, kad užtikrins asmens, informavusio apie daromą pažeidimą, anonimiškumą.

Kiekvienoje Lietuvos mokymo įstaigoje, savivaldybės ir seniūnijos patalpose bus viešai paskelbti šias įstaigas prižiūrinčių  policijos pareigūnų kontaktiniai duomenys bei policijos įstaigų pasitikėjimo telefonai.

Policija siekia surinkti informaciją apie asocialaus elgesio paauglių ir jaunimo, galinčių daryti teisės pažeidimus, grupes, jų veiklos pobūdį, ryšius su anksčiau teistais asmenimis, taip pat asmenis, kurie įtraukia nepilnamečius į nusikalstamą veiklą.

Bus nustatinėjamos jaunimo grupių susibūrimo vietos, analizuojami daromi pažeidimai ir, atsižvelgiant į tai, operatyviai keičiami policijos patruliavimo maršrutai. Policininkai aktyviau stebės jaunimą, įtartinus jaunuolius apieškos, ar šie su savimi nesinešioja ginklų.

Policija numato ne rečiau kaip du kartus per mėnesį, savaitgaliais ir švenčių dienomis rengti patruliavimo akcijas, kurių metu bus siekiama užkirsti kelią nepilnamečių girtavimui.

Prevencinė programa „Jaunimas" bus įgyvendinama iki 2009 m. spalio 10 d.


Šiame straipsnyje: alkoholisjaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių