Šiaulių verslininkas su „juodąja“ buhalterija spruko ant stogo

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnams atvykus tikrinti medžio ir metalo gaminių gamyba užsiimančios bendrovės, jos vadovas su vadinamąja juodąja buhalterija iššoko pro langą ir bandė pasprukti stogais.

Pagal pasitikėjimo telefonu gautą informaciją, įmonė tikrinta dėl galbūt mokamų atlyginimų „vokeliuose“, pranešė Šiaulių mokesčių inspekcija.

Šioje bendrovėje įprastai atsiskaitoma penktadieniais už savaitės darbą, todėl ir šįkart numatyta išmokėti 5 tūkst. litų. Mokesčių specialistai ant buhalterės stalo rado užrašų knygelę, kurioje žymėta kam ir kiek išmokų priklauso. 12 darbuotojų jau buvo išmokėta 3,6 tūkst. litų. Anot direktoriaus ir buhalterės, taip mokėtas avansas už rugsėjį.

Inspektoriams besklaidant užrašus, įmonės direktorius čiupo nuo stalo krūvą rankraščių ir bandė sprukti. Sėkmingai pro langą iššokęs ir saugiai įsikūręs ant stogo, direktorius peržiūrėjo, ką išsinešęs. Po to ropštėsi aukštyn ir, įveikęs stogo kraigą, ketino pasprukti.

„Patikrinimo metu nustatyta, kad darbuotojams išmokėtų ir skirtų išmokėti pinigų sumų įmonės buhalterinėje apskaitoje nėra. Kai kurių asmenų, kuriems pagal pravardes išmokėtas vadinamasis avansas, negalima identifikuoti. Manome, kad įmonėje yra dirbančiųjų nelegaliai“, - teigė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Virginija Pabrėžienė.

Dalį įmonėje rastų rankraštinių lentelių palyginus su oficialiomis darbo užmokesčio žiniaraščiuose apskaičiuotomis darbuotojams išmokamomis sumomis, paaiškėjo, kad per šešis šių metų mėnesius būta per 84 tūkst. litų buhalterinėje apskaitoje neapskaitytų išmokų. Taip pat suskaičiavus pinigus įmonės kasoje ir kasos operacijų atlikimo vietoje, jų rasta beveik 3 tūkst. litų daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių