Pereiti į pagrindinį turinį

Šilumvežio ventiliacijoje - cigarečių kontrabanda

2008-12-01 19:36
Šilumvežio ventiliacijoje - cigarečių kontrabanda
Šilumvežio ventiliacijoje - cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienį vakare geležinkelio poste sulaikytas šilumvežis, kuriame buvo slepiama 6 tūkstančiai pakelių kontrabandinių cigarečių.

Valstybės sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad lapkričio 28 dienos vakarą Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte pakartotinai patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusį sujungtą šilumvežį.

Vienoje jo ventiliacijos šachtoje pareigūnai aptiko į polietileno plėvelę įvyniotas 12 dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis „Saint George Lights". Prie gamyklinių rūkalų pakuočių dar buvo pritvirtintos savadarbės rankenos, kad nelegalų krovinį būtų patogiau kelti ir nešti. Visi 6 tūkstančiai pakelių cigarečių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Pasieniečiai apklausė 32 metų Vilniuje gyvenantį traukinio mašinistą ir 28 metų jo padėjėją, gyvenantį Pabradėje. Pastarasis pareigūnams prisipažino kontrabandinius rūkalus paslėpęs šilumvežio ventiliacijos šachtoje.

Rastosios cigaretės laikinai saugomos Vilniaus rinktinėje. Dėl kontrabandos pradėta administracinė teisena. Po apklausos abu Lietuvos piliečiai paleisti. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų