Pereiti į pagrindinį turinį

Sulaikytas įtariamasis advokato S.Novikovo nužudymu (papildyta)

2011-06-15 21:38
Sulaikytas įtariamasis advokato S.Novikovo nužudymu (papildyta)
Sulaikytas įtariamasis advokato S.Novikovo nužudymu (papildyta) / Baltijos TV nuotr.

Vilniaus kriminalistai sulaikė vieną įtariamąjį advokato Sergejaus Novikovo nužudymu.

Teisėsaugininkai užuominomis sako, kad tokios skandalingos bylos Lietuvoje nėra buvę: į žmogžudyste pasibaigusias aferas įtraukti ir politikai.

Teisėsaugininkai atsitvėrė tylos siena: tyrimo eigos ir įtariamojo tapatybės jie neatskleidžia: sulaikyti dar ne visi įtariamieji.

Sekmadienį į teismą buvo atvesdintas ir suimtas kriminalistams gerai pažįstamas buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas. Spėjama, kad šis asmuo užsakė nužudyti advokatą S. Novikovą.

2000 metų kovą J. Dambrauskas ir dar du asmenys buvo suimti tiriant suklastotų dolerių ir banko kortelių bylą. Buvo spėjama, kad įtariamieji iš savo veikos gavo tris milijonus dolerių. Suimtus asmenis teisėsaugininkai paleido pritrūkę įrodymų, nors per kratas buvo rasta ir padirbtų pinigų, ir banko kortelių.

Teisėsaugininkai jau neneigia, kad sekmadienį buvo suimtas buvęs boksininkas J. Dambrauskas.

40-metį J. Dambrauską teisėsaugininkams pavyko atsekti pagal liudininkų parodymus ir vaizdo medžiagą, kurią šalia nusikaltimo vietos užfiksavo stebėjimo kameros. Kol kas neaišku, ar sekmadienį suimtas įtariamasis buvo užfiksuotas nusikaltimo vietoje.

47-erių metų advokatas bei Vilniaus miesto tarybos narys S. Novikovas sostinės centre buvo nužudytas prieš dvi savaites.

Konstantino Kalinausko gatvėje prie automobilio gulintį sužeistą žmogų birželio 1-ą dieną pavakare pastebėjo praeivė. Atvykę medikai konstatavo, kad vyras nebegyvas. Advokatą užpuolikas nudūrė.

Buvęs vidaus reikalų darbuotojas Sergejus Novikovas prieš porą dešimtmečių tapo advokatu ir iki 2003 metų gynė „Vilniaus brigados“ narius.

Sergejus Novikovas užsiėmė nekilnojamuoju turtu — šalia laidojimo rūmų jis įsigijo didelį žemės sklypą ir nesėkmingai bandė pradėti statybą.

Po advokato nužudymo teisėsaugininkai pradėjo  tirti kelias versijas. Viena pagrindinių  – nužudymas susijęs su  Vilniaus laidojimo rūmų Olandų gatvėje akcijomis, kurių turėjo advokatas S. Novikovas. Dalį Vilniaus laidojimo rūmų akcijų per statytinius esą valdo ir J. Dambrauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų