Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas iš A.Vidžiūno atėmė teisę 3 mėnesius vairuoti ir skyrė baudą

2010-05-19 18:50
Teismas iš A.Vidžiūno atėmė teisę 3 mėnesius vairuoti ir skyrė baudą
Teismas iš A.Vidžiūno atėmė teisę 3 mėnesius vairuoti ir skyrė baudą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas Seimo nariui Arvydui Vidžiūnui trečiadienį dėl vairavimo neblaiviam skyrė 1,5 tūkst. litų baudą ir 3 mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Teismas konstatavo, kad valdantiesiems konservatoriams atstovaujantis parlamentaras praėjusių metų gegužės 20-ąją vairavo neblaivus. Jam tuomet buvo nustatytas lengvas 0,83 promilės girtumas.

Vis dėlto, kaip konstatavo teismas, Seimo nario atsakomybę lengvina tai, kad jis visiškai prisipažino padaręs pažeidimą ir dėl to gailisi. Be to, buvo atsižvelgta, kad konservatoriui reikalingas vairuotojo pažymėjimas, kad galėtų vykdyti savo kaip Seimo nario pareigas, o A.Vidžiūnas yra charakterizuojamas gerai.

"Administracinės nuobaudos skyrimas užtruko be vienos dienos vienerius metus, ir tai įvyko ne dėl A.Vidžiūno kaltės. Per tą laiką jis nepadarė teisės pažeidimų ir tai rodo, kad jis gerbia visuomenėje nustatytas taisykles", - sakė sprendimą skelbęs teisėjas Petras Karvelis.

Tai, pasak teisėjo, ir sudaro pagrindą skirti jam jau minėtą bausmę.

Ši nutartis gali būti per 10 dienų apskųsta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narį A.Vidžiūną, vairuojantį savo automobilį, policija sustabdė Vilniuje praėjusių metų gegužės 20-osios pavakare. Tąsyk alkoholio matuoklis užfiksavo, kad parlamentaro organizme - 0,83 promilės alkoholio. Leistina norma - 0,4 promilės.

Ši byla apylinkės teisme nagrinėta antrą kartą. Pirmąkart nagrinėjant bylą to paties teismo teisėjas Robertas Rainys ją nutraukė, nes A.Vidžiūnas teigė, jog porą taurių vyno išgėrė prieš sėsdamas prie vairo. Teisėjas padarė išvadą, kad "nuo A.Vidžiūno alkoholio vartojimo ir jo patikrinimo alkotesteriu galėjo nepraeiti bent 15 minučių, todėl yra pakankamas pagrindas abejoti alkotesterio parodymų objektyvumu".

Vilniaus 1-ojo miesto apylinkės teismo praėjusių metų birželio 12 dienos nutartį LVAT apskundė sostinės vyriausiasis policijos komisariatas. Byla buvo grąžinta apylinkės teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų