Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas: buvusio STT vadovo V.Junoko sūnus nuteistas pagrįstai

2012-12-12 17:24
Teismas: buvusio STT vadovo V.Junoko sūnus nuteistas pagrįstai
Teismas: buvusio STT vadovo V.Junoko sūnus nuteistas pagrįstai / Shutterstock nuotr.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė už ginkluotą apiplėšimą kalėti ketverius metus pataisos namuose nuteisto buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Valentino Junoko sūnaus Edvino Junoko skundą.

Pirmos instancijos teismo nuosprendis paliekamas galioti, 33 metų E.Junoko ir kartu su juo taip pat ketveriems metams nuteisto 23 metų Roberto Repšo skundai atmetami, paskelbė teismas.

Abu vilniečiai nuteisti už ginkluotą apiplėšimą, E. Junokas - ir už neteisėtą disponavimą šaudmenimis.

Po šios nutarties nuosprendis įsiteisėjo. Abu nuteistieji posėdyje nedalyvavo. Jie laikomi kalinimo įstaigoje.

Vilniaus apygardos teismas mano, kad Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas ištyrė, įvertino ir išsamiai išanalizavo bylos medžiagą, nustatė faktines aplinkybes. Apygardos teismas sutiko su išvada, kad plėšimas įvykdytas panaudojant šaunamuosius ginklus. Tuo tarpu nuteistieji bandė teismą bandė įtikinti, kad įsibrovimo metu buvo naudojamas ginklo muliažas. Tuo tarpu teismas mano, kad toks aiškinimas prieštarauja įrodymų visumai.

Teismas mano, kad nėra galimybės skirti nuteistiems švelnesnės bausmės, nes jau pirmos instancijos teismas atsižvelgė į aplinkybes, kad abu vyrai dirbo, buvo neteisti ir jiems paskyrė švelnesnes už sankcijoje numatytas bausmes.

Nuosprendžiu taip pat visiškai tenkintas civilinis ieškinys turtinei žalai atlyginti - solidariai iš E.Junoko ir R.Repšo priteista 3860 litų, taip pat iš dalies tenkintas civilinis ieškinys neturtinei žalai - solidariai iš abiejų nuteistųjų priteista 10 tūkst. litų.

Teismas nusprendė, kad akivaizdu, jog dėl tokio įvykio nukentėjusioji patyrė stresą ir emocinį sukrėtimą.

Bylos duomenimis, vasario mėnesį panaudodami šaunamąjį ginklą, Vilniuje vyrai įsibrovė į butą. Naudodami psichologinį smurtą, įsibrovėliai pagrobė du mobiliuosius telefonus, dvi sim korteles, du kompiuterius, grynųjų pinigų 2500 litų.

Kaltinamieji teisme pareiškė, jog net neketino apiplėšti merginos, o tik norėjo ją bei jos draugę pagąsdinti ir priversti nutraukti teikti seksualines paslaugas, prisidengiant masažo salono paslaugomis. Esą į E.Junoko vadovaujamą teisinių paslaugų bendrovę kreipėsi vienas Lenkijos pilietis, norėjęs Lietuvoje atidaryti klasikinio masažo salonų tinklą.

Teisinių paslaugų bendrovei, kuri užsiima nekilnojamojo turto paieška ir asmens duomenų apsauga, vadovaujantis E.Junokas teisme pasakojo, kad vieną dieną sulaukė Lenkijos piliečio skambučio - jis prašė susitikti dėl konsultacijos. Per susitikimą restorane Lenkijos pilietis pasakojo, kad merginos verčiasi prostitucija ir parodė jų nuotraukas.

„Klientas sakė, kad nori dalį savo verslo perkelti į Vilnių, tačiau jo verslui trukdys L.Giros gatvėje nuomojamame bute gyvenančios dvi merginos, nes jos verčiasi veikla nelegalia veikla - prisidengdamos masažu teikia prostitucijos paslaugas“, - teismui aiškino buvusio STT vadovo sūnus.

E.Junokas Lenkijos piliečio vardo ir pavardės įvardyti nepanoro. Jo pasakojimu,  šis užsienietis, Lietuvoje ketino atidaryti klasikinio masažo salonų tinklą. Už pagalbą likviduojant nelegalius masažo salonus kaimyninės valstybės verslininkas, pasak E.Junoko, pažadėjo sumokėti 7 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų