Vagių gauja pėdsakus naikino degindama ir skandindama automobilius

Kauno teisėsaugos pareigūnai ištyrė ir nagrinėti teismui perdavė bylą dėl 44 nusikaltimų – vagysčių iš bankomatų, parduotuvių, kooperatyvų parduotuvių, automobilių vagysčių. Kaltinimai šioje byloje pateikti nuo teisėsaugos besislapsčiusiam R.U.

Šiuo metu R.U. atlieka bausmę Alytaus pataisos namuose už ankstesnius analogiškus nusikaltimus, už kuriuos buvo nuteistas anksčiau, antradienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus 2010 metais baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto vagysčių. 25 tomų byloje buvo ištirtos 85 nusikalstamos veikos.

Šios bylos duomenimis, šeši kaltinamieji Kėdainių rajone buvo susibūrę į organizuotą nusikalstamą grupę ir vykdė vagystes 2006-2008 metais Kauno mieste, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Raseinių, Panevėžio ir Radviliškio rajonuose. Byla išnagrinėta Kauno miesto apylinkės teisme, nuteistiesiems skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Dar vienas, kaip įtariama, septintas šios organizuotos nusikalstamos grupės narys, anksčiau teistas 37 metų R.U. nuo teisėsaugos pasislėpė, bandydamas išvengti baudžiamosios atsakomybės. Tačiau pernai balandžio mėnesį jis sulaikytas A.Smetonos alėjoje esančioje parduotuvėje. Jo galbūt padarytas nusikalstamas veikas pareigūnai tyrė atskirai.

Vagystėms buvo rengiamasi iš anksto – pirmiausiai nusikaltėliai pavogdavo automobilį, paprastai didesnių gabaritų, juo iš nusikaltimo vietos išveždavo vogtus daiktus – trąšas, chemikalus, cigaretes, alkoholinius gėrimus, pinigus. Įvykdžius nusikaltimą, transporto priemonė būdavo sunaikinama – padegama, paskandinama.


Šiame straipsnyje: vagisvagysvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai va is kur

tai va is kur portretas
ta mada skandinti zmones...gal cia tie patys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių