A. Blinkenas: NATO šalims uždegta „žalia šviesa“ siųsti naikintuvus į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Valstybės sekretorius Anthony Blinkenas sekmadienį pareiškė, kad NATO narės turi teisę siųsti naikintuvus į Ukrainą, o JAV ir sąjungininkės toliau deda pastangas padėti Ukrainai apsiginti nuo Rusijos invazijos, skelbia cbsnews.com.

„Tai – žalia šviesa“, – interviu laidai „Face the Nation“ sakė jis, paklaustas, ar Lenkijos vyriausybė, NATO narė, galėtų siųsti naikintuvus į Ukrainą.

„Tiesą sakant, šiuo metu kalbamės su lenkais apie tai, ką galėtume padaryti, kad patenkintume jų poreikius, jei jie iš tikrųjų nuspręstų teikti naikintuvus ukrainiečiams. Ką galime padaryti? Kaip galime padėti pasirūpinti, kad jie gautų, kuo užpildyti lėktuvus, kuriuos perduoda ukrainiečiams?“ – svarstė A. Blinkenas.

Baltųjų rūmų atstovas „CBS News“ sakė, kad Joe Bideno administracija vertina galimybes tiekti lėktuvus Lenkijai, jei nuspręstų perkelti lėktuvus į Ukrainą. Tačiau pažymėjo, kad dėl tokio sprendimo kyla keli klausimai, įskaitant ir tai, kaip tie lėktuvai galėtų būti perkelti iš Lenkijos į Ukrainą.

Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova „Face the Nation“ sakė tikinti, kad Ukraina „kuo greičiau“ gaus naikintuvus iš Lenkijos.

„Dirbame su amerikiečiais – draugais ir sąjungininkais, siekdami nuolatinio visos amunicijos tiekimo, kad galėtume veiksmingai apginti savo šalį“, – sakė ji.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojenaikintuvaiNATO šalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių