Advokatė: A. Navalnas labai silpnas, negauna medikų pagalbos

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, prieš tris savaites paskelbęs bado streiką, o šiuo metu esantis kolonijos ligoninėje, yra „labai silpnas“, be to, jis nesulaukia medikų pagalbos, antradienį pranešė jo advokatė Olga Michailova.

„Jis labai silpnas. Jam sunku kalbėti ir sėdėti“, – žurnalistams prie A. Navalno pataisos kolonijos sakė O. Michailova.

Ji pridūrė, kad vyrui „nesuteikiama medicininė pagalba“, bei paragino opozicionierių perkelti į įprastą ligoninę Maskvoje.

A. Navalno medikų komanda, įskaitant jo asmeninę gydytoją, anksčiau antradienį nebuvo įleista į pataisos koloniją, kur opozicijos politikas gydomas kalėjimo ligoninėje.

Kovo 31 dieną garsiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Šeštadienį 44 metų opozicionieriaus gydytojai įspėjo, kad jis „bet kurią akimirką“ gali patirti širdies smūgį, nes jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.

Rusijos kalėjimų tarnyba, kuri kelis kartus neleido A. Navalno gydytojams jo aplankyti, pirmadienį perkėlė jį iš Pokrovo pataisos kolonijos Vladimiro srityje į ligoninę kitoje kolonijoje tame pačiame regione, esančiame maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

Gydytojų komanda, kurioje yra A. Navalno asmeninė gydytoja Anastasija Vasiljeva, ne kartą bandė pasimatyti su juo, bet nė karto negavo leidimo.

Antradienį ryte komandai ir vėl nebuvo leista susitikti su kalinamu opozicionieriumi, tačiau buvo pasakyta vėliau tą pačią dieną bandyti dar kartą.

„Tai ypač didelė nepagarba žmonėms, atvykusiems atlikti savo žmogiškosios pareigos, mediko pareigos padėti pacientui, – prie kolonijos naujienų agentūrai AFP sakė A. Vasiljeva. – Dabar kalbame tik apie sveikatą ir gyvybę.“

A. Navalno advokatai antradienį taip pat atvyko prie pataisos kolonijos ir buvo įleisti, iš įvykio vietos pranešė AFP žurnalistas.

A. Navalnas buvo areštuotas sausio mėnesį sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po sunkaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. A. Navalną kėsintasi nunuodyti pernai rugpjūtį. Jis neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą. Keletą dienų opozicionierių gydė vietos gydytojai, o vėliau jis buvo nuskraidintas gydytis į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. A. Navalnas kaltina Maskvą, bet V. Putino administracija neigia, kad yra kaip nors su tuo susijusi.

Vasarį A. Navalnas buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi Vokietijoje.

Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos dėl A. Navalno apnuodijimo paskelbė sankcijas Rusijai, o pirmadienį pagrasino Maskvai tolesnėmis priemonėmis, jei opozicionierius mirtų.

A. Navalno komanda savaitgalį paskelbė, kad jo kraujo tyrimas parodė „kritinio lygio“ kalio koncentraciją ir padidėjusią kreatinino koncentraciją. Tai reiškia, kad gali būti sutrikusi A. Navalno inkstų funkcija ir kad jam gresia širdies smūgis.

Federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) pirmadienį tvirtino, kad A. Navalno būklė „patenkinama“, bet perkėlė jį į kalėjimo ligoninę. Pranešime taip pat buvo nurodyta, kad A. Navalnas sutiko pagal gydymo planą vartoti vitaminus.

A. Navalno bendražygiai sekmadienį paragino rusus balandžio 21-ąją po prezidento Vladimiro Putino metinio pranešimo išeiti į gatves protestuoti dėl elgesio su opozicijos politiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats

Pats portretas
Pats Navalnas žudosi nevalgymo būdu, o kaltas Putinas? Tegul pradžioje savo sveikatai nekenkia pats, o jau tada ir daktarai gali padėti. Keistai badauja - jau 20 dienų o pats vaikšto, interviu dalina.

Ji

Ji portretas
Sėdi žmonts kalekimuose.las jiem.duoda privacius daktarus.tegul.nejuokina pagal posakįtik.uzsimane kiaule bananų.o kad nevalgo jo pasirinkimas.

ane?

ane? portretas
Atiduotu rusai tą Navalną JAV, - tegul turisi, ir be jo Rusijoje vagių pilna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių