Afganistane vyrai ir moterys gali lankytis parkuose tik skirtingomis dienomis

Radikalaus Talibano judėjimo sudaryta Afganistano vyriausybė nustatė savaitės dienas, kada parkuose gali lankytis vyrai, o kada – moterys. Tai sekmadienį pranešė Dorovingumo propagandos ir nedorybės prevencijos ministerija.

„Moterims leidžiama lankytis poilsio ir pramogų vietose sekmadienį, pirmadienį ir antradienį, o vyrams skiriami trečiadienis, ketvirtadienis, penktadienis ir šeštadienis“, – sakoma žinybos potvarkyje, kurį cituoja naujienų agentūra „Aamaj News“. Pagal įsaką, moterys nustatytomis dienomis „gali pramogauti parkuose, laikydamosi hidžabo dėvėjimo taisyklių“.

Dorovingumo propagandos ir nedorybės prevencijos ministerija rekomendavo Talibano nariams, ketinantiems apsilankyti viešose poilsio vietose, „būti ten be karinių uniformų ir ginklų“. Pasak potvarkio autorių, žinomose turizmo vietovėse už Kabulo ribų, kur afganistaniečiai paprastai poilsiauja šeimomis, moterys privalo dėvėti hidžabą ir „nebendrauti su nepažįstamaisiais“.

Jei šios taisyklės bus pažeistos, parkų administracija bus traukiama baudžiamojon atsakomybėn. Tokiais atvejais apeliacijos nebus priimamos.

JAV nusprendus išvesti savo ginkluotąsias pajėgas iš Afganistano, talibai praėjusių metų rugpjūčio 15 d. be mūšio įžengė į Kabulą, o rugsėjo 7 d. paskelbė savo laikinosios vyriausybės sudėtį. Šio ministrų kabineto legitimumo kol kas nepripažino nė viena šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
musulmoniska /demon kratija/ kur kratomasi pagal nurodyma kokio muspadisaho===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių