Pereiti į pagrindinį turinį

Airiai nesvetingi N.Sarkozy

2008-07-22 09:00
Airiai nesvetingi N.Sarkozy
Airiai nesvetingi N.Sarkozy / AFP nuotr.

Išei­ties iš ES iš­ti­ku­sios krizės va­kar ieš­ko­jo Prancū­zi­jos pre­zi­den­tas Ni­co­las Sar­ko­zy, at­vykęs su ofi­cia­liu vi­zi­tu į Ai­riją.

Ai­ri­jos gy­ven­to­jai, per bir­že­lio 12 d. re­fe­ren­dumą at­metę ES re­formų su­tartį ir įstūmę bloką į naują krizę, Prancū­zi­jos pre­zi­dentą pa­si­ti­ko pro­tes­tais. Vie­nas de­monst­ran­tas bu­vo su­lai­ky­tas už tai, kad metė kiau­šinį į N.Sar­ko­zy au­to­mo­bilį. Prancū­zi­jos va­do­vas dar anks­čiau su­kėlė pa­si­pik­ti­ni­mo bangą šio­je ša­ly­je pa­si­ūlęs ai­riams bal­suo­ti dar kartą.

N.Sar­ko­zy, nu­sprendęs įveik­ti krizę iki šių metų pa­bai­gos, su Ai­ri­jos prem­je­ru Bria­nu Co­we­nu ap­tarė šios ša­lies re­fe­ren­du­mo pa­sek­mes, taip pat su­si­ti­ko su Li­sa­bo­nos su­tar­ties ša­li­nin­kais ir prie­ši­nin­kais.

Prieš vi­zitą N.Sar­ko­zy teigė, jog vyks­ta į Ai­riją ne tam, kad nu­ro­dytų, ką jai da­ry­ti, o tam, kad išk­lau­sytų ir su­prastų, kodėl dau­gu­ma jos pi­lie­čių per bir­že­lio 12 d. re­fe­ren­dumą bal­sa­vo prie­š ES su­tartį. Ai­ri­ja bu­vo vie­nin­telė vals­tybė, su­ren­gu­si re­fe­ren­dumą dėl to do­ku­men­to, kurį, kad jis įsi­ga­liotų, tu­ri ra­ti­fi­kuo­ti vi­sos blo­ko ša­lys.

Eu­ros­kep­ti­kai Ai­ri­jo­je ma­no, kad Li­sa­bo­nos su­tar­tis yra tik kos­me­tiš­kai pa­keis­ta ES kons­ti­tu­ci­jos, ku­rią per re­fe­ren­du­mus 2005 m. su­žlugdė Prancū­zi­jos ir Olan­di­jos rinkė­jai, ver­si­ja. Su­tar­ties prie­ši­nin­kai ne­ri­mau­ja, kad ji pa­žeis Ai­ri­jos su­ve­re­ni­tetą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų