Airių, stojančių už šalies prisijungimą prie NATO, skaičius pasiekė rekordinį lygį

Beveik kas antras airis yra už šalies stojimą į NATO, daugiau kaip pusė Airijos gyventojų pritaria jos gynybos išlaidų didinimui. Tai byloja apklausos rezultatai, kuriuos sekmadienį skelbia Airijos laikraštis „The Business Post“.

Airijos kompanijos „Red C“ surengtas tyrimas rodo, kad nuo šių metų vasario airių, palaikančių šalies prisijungimą prie NATO, dalis išaugo nuo 34 proc. iki rekordinių 48 proc. O prieš stojimą į Aljansą dabar pasisako 39 proc. airių  palyginti su 54 proc. vasario mėnesį.

59 proc. apklaustųjų pareiškė, jog norėtų, kad šalies išlaidos gynybai būtų gerokai padidintos, o tokiam žingsniui nepritaria 28 proc. tyrimo dalyvių. Šiuo metu Airijos išlaidos gynybai sudaro tik apie 0,3 proc. BVP, tai žemiausias rodiklis tarp ES šalių.

48 proc. apklaustųjų mano, kad Airijos vyriausybė turėtų siųsti ginkluotę Ukrainai, priešingos nuomonės laikosi 39 proc. respondentų.

57 proc. airių vis dar nenori, kad jų šalis atsisakytų neutralumo politikos, 30 proc. Airijos gyventojų  yra už tai, kad jos nebebūtų laikomasi.

Airija nėra NATO narė ir vykdo karinio neutralumo politiką nuo XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio.


Šiame straipsnyje: NATOairiaiAirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių