Pereiti į pagrindinį turinį

Aktyvistas gavo į veidą

2012-04-18 23:59
Aktyvistas gavo į veidą
Aktyvistas gavo į veidą / "Reuters" nuotr.

Protestuoji prieš Izraelio politiką Palestinoje protestuok ne Izraelyje. Vienam danų aktyvistui teko paragauti šautuvo buožės, kai šis susiginčijo su žydų kariu.

Pulkininkas leitenantas Shalomas Eisneris ginčytis su aktyvistu iš Danijos Andreasu Iasu nebuvo linkęs.

Kai aktyvisto kalbos įgriso, žydų karys paleido į darbą rankas. Jis išsitraukė savo "Mi-6" pistoletą ir abiem rankomis žiebė danų protestuotojui į veidą. Kario nelaimei, viską nufilmavo šalia buvę Izraelio "Channel 10" žurnalistai.

Danų protestuotojas dalyvavo taikos žygyje dviračiais okupuotame Vakarų Krante, per kurį palaikyta Palestina. Po to, kai Sh.Eisneris jam vožė, aktyvistas sukniubo ant grindinio.

Vaizdo medžiagoje nematyti, kad protestuotojas būtų kaip nors provokavęs karį. Po incidento danas buvo nugabentas į ligoninę. Jam nustatytas lengvas sužeidimų laipsnis. Remiantis žydų žiniasklaida, po atakos jis jautėsi gerai.

Izraelio televizijai "Channel 10" jis sakė: "Mes paprasčiausiai lėtai ėjome prie karių, dainavome palestiniečių dainas, garsiai reikalavome Palestinai nepriklausomybės. Nemanau, kad tai provokacija", – ligoninėje sakė danas A.Iasas.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu, pasklidus vaizdo medžiagai, pasmerkė kario veiksmus.

"Toks elgesys netinka Izraelio gynybos pajėgoms, kariams bei vadams ir taip elgtis Izraelio teritorijoje negalima", – sakė ministras pirmininkas.

Tiesa, Izraelio kariuomenės atstovas Yoavas Mordechai pabrėžė, kad, nors kario elgesys nebuvo priimtinas ir jo įgaliojimai buvo sustabdyti, vaizdo medžiaga nebuvo išsami.

"Tai, žinoma, šiurkštus elgesys, tačiau negaliu vertinti viso incidento, kuris truko valandą, iš šių kadrų. Ten buvo ir palestiniečių, ir anarchistų, tiesa, toks kario elgesys – nepateisinamas", – sakė atstovas.

Tai ne pirmas atvejis, kai Izraelio kariai imasi tramdyti taikos aktyvistus Vakarų Krante. Sekmadienį žydų policija pareiškė, kad deportuos du aktyvistus, kurie atskrido pagal kampaniją "Sveiki atvykę į Palestiną".

Į Izraelį buvo įleisti trys Prancūzijos piliečiai, atskridę "El Al" lėktuvu iš Paryžiaus, bet deportuoti kiti du aktyvistai – portugalas, atskridęs iš Amano Jordanijos karališkųjų oro linijų lėktuvu, ir kanadietis, atskridęs "United Airlines" lėktuvu.

Izraelis net perspėjo oro linijas, kad į protestus Vakarų Krante neskraidintų aktyvistų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų