Pereiti į pagrindinį turinį

Alpių ramybę sudrumstė kraupi žmogžudystė

2012-09-07 23:59
Alpių ramybę sudrumstė kraupi žmogžudystė
Alpių ramybę sudrumstė kraupi žmogžudystė / "Reuters" nuotr.

Po kraupios žmogžudystės Prancūzijos Alpėse sveika likusi keturmetė maždaug aštuonias valandas išbuvo kulkų suvarpytame automobilyje po savo motinos ir senelės lavonais.

Laukė teismo ekspertų

Teisėsaugos pareigūnai vakar teisinosi, kad mergaitės nepastebėjo, nes turėjo griežtai laikytis procedūrų.

"Gavome nurodymus nelįsti į automobilį ir nejudinti lavonų", – paaiškino vietos žandarmerijos pulkininkas leitenantas Benoît Vinnemannas.

Tokie nurodymai buvo duoti laukiant iš Paryžiaus atvykstančios teismo ekspertų komandos, kuri paprastai išsiunčiama į didelių nusikaltimų vietas.

Vietos žandarai negalėjo net atidaryti BMW durų, nes buvo baiminamasi, kad kulkų suvarpyti langai subyrės ir apsunkins teismo ekspertų darbą.

"Ugniagesiai, technikai ir gydytojai – visi žiūrėjo į mašinos vidų pro skyles languose, bet nė vienas jų nematė mergaitės, – sakė B.Vinnemannas. – Ji nekrutėjo. Ji visą laiką buvo po savo motinos kojomis."

Vienos šeimos nariai

Didžiojoje Britanijoje registruotas automobilis BMW kulkų buvo suvarpytas trečiadienį vaizdingame Prancūzijos Alpių kaime. Automobilyje buvo rasti trys lavonai – priekyje sėdėjusio vyro ir dviejų gale sėdėjusių moterų. Jie yra vienos šeimos nariai, su dviem dukromis atvykę stovyklauti su palapinėmis.

Kito vyro, dviratininko, lavonas buvo rastas ant žemės prie pat automobilio, iš dešinės pusės, o iš kairės gulėjo dar viena sunkiai sužeista maždaug septynerių metų mergaitė. Ant žemės mėtėsi dešimtys šovinių tūtų.

Trijų kulkų sužeista mergaitė sraigtasparniu buvo nuskraidinta į ligoninę regiono sostinėje Grenoblyje. Chirurgai kovoja dėl jos gyvybės.

Versija – ginkluotas apiplėšimas

Paslaptingas nusikaltimas buvo įvykdytas Rytų Prancūzijos Aukštutinės Savojos rajone, automobilių stovėjimo aikštelėje prie vaizdingo Ševalino kaimo, kuris yra įsikūręs šalia Ansi ežero ir privilioja daug turistų. Kaime antrus būstus taip pat turi daug žmonių iš visos Europos, iš jų – nemažai britų.

Lavonų automobilyje pozos ir daug nusikaltimo vietoje rastų šovinių rodytų, kad tai galėjo būti ginkluotas apiplėšimas, į kurį netyčia įsikišo dviratininkas.

Policija užtvėrė rajoną, kuriame buvo įvykdytas nusikaltimas, ir apklausia galimus liudininkus. Neilgai trukus iki to, kai buvo rastas apšaudytas automobilis, kelyje prie Ansi ežero buvo pastebėtas dideliu greičiu skriejantis automobilis.

Didžiosios Britanijos irakiečiai

Prancūzijos teisėsauga vakar paskelbė aukų pilietybę. Trys žuvusieji automobilyje ir dvi išgyvenusios mergaitės yra Didžiosios Britanijos piliečiai, o nužudytas dviratininkas – Prancūzijos.

Taip pat paaiškėjo automobilyje nužudyto vyro vardas – Saadas al Hilli. Irako sostinėje Bagdade gimusiam vyrui buvo 50 metų, jis gyveno Kleigeito kaimelyje, Jungtinės Karalystės Sario grafystėje.

Apšaudytą automobilį su veikiančiu varikliu bei užrakintomis durimis pirmas pamatė ir policiją iškvietė pro šalį dviračiu važiavęs turistas britas, buvęs Karališkųjų oro pajėgų karininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų