„Amazon“ įkūrėjas J. Bezosas žada skirti 10 mlrd. dolerių kovai su klimato kaita

Internetinės prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas pažadėjo skirti 10 mlrd. dolerių ir įsteigti fondą kovai su klimato kaita. Tokio žingsnio turtingiausias pasaulio žmogus ėmėsi po to, kai „Amazon“ darbuotojai pareikalavo bendrovės imtis drastiškų veiksmų ir mažinti anglies taršą, rašo „Deutsche Welle“.

„Bezos Earth Fund“ (liet. Bezoso Žemės fondas) šią vasarą pradės skirti finansavimą mokslininkams ir aktyvistams, „Instagram“ paskyroje paskelbė turtingiausias pasaulio žmogus.

„Klimato kaita yra didžiausia grėsmė mūsų planetai. Noriu dirbti kartu su kitais ir sustiprinti žinomus būdus bei rasti naujų priemonių kovai su visa niokojančiu klimato kaitos poveikiu šioje planetoje, kuri yra visų mūsų“, – rašė J. Bezosas, kurio turtas vertinamas 130 mlrd. dolerių.

„Ši pasaulinė iniciatyva finansuos mokslininkus, aktyvistus, NVO (nevyriausybines organizacijas) – visus, kurie kuria realias galimybes padėti išsaugoti ir apginti gamtą. Galime išsaugoti Žemę. Tam prireiks kolektyvinių didelių, mažų įmonių, valstybių, pasaulinių organizacijų ir individų veiksmų“, – tvirtino J. Bezosas.

Pernai „Amazon“ paskelbė „Klimato pažadą“, kuriuo siekiama bendrovę paversti neutralią klimatui iki 2040 m. Be to, „Amazon“ siekia įgyvendinti Paryžiaus klimato kaitos susitarimo įsipareigojimus tais pačiais metais, 10 metų anksčiau nei reikalaujama. Bendrovė, be šių priemonių, žada įsigyti 100 tūkst. elektrinių kurjerių furgonų.

„Amazon“ bus itin sudėtinga sumažinti aplinkos taršą, nes bendrovė kasmet pristato žmonėms po 10 mlrd. siuntų. Prie šiltnamio dujų taršos prisideda ir „Amazon“ serverių centrai, kuriuos naudoja bendrovės debesų kompiuterijos padaliniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
sukasi poros sukasi kombinatoriai ir vis prakaita lieja stebgiasi gamtos desniui kenkti, o noras nežmoniškos kilmes ir prieš gamta mes esame nabagai, skruzdelės mažiau kenkim patys sau juk pilna arkties juozapo žeme juk ten persiriteno karinio paligono kenkėjai jau nuo seno kol nebuvo ten tu fokusininku armijos daliniu, nevedė dėrybas stratieginio gynklo šaudimu, juk buvo geri popieriai ir uraganu ir žemes esminiu trukdžiu nebuvo tiek, juk mes ta žeme jau sugadinome su savo nesąmoniu bagažu, o kur povandeniu nuotolinio rakėtu žaidimai, iš po vandens , net šiaures vandenyno gelmese, ,skirkim ta piniga žmoniu pragyvenimui bet ne šalto karo stoviui, juk milijardai milijardai nežinoma kriptim nukeliauja, o kurumpoti vis meloja kaitos atmainomis,

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
PASAULIO MOKSLININKAMS BŪTINA PAŽINTI - M. KOPERNIKO ATRASTUS PIRMĄJĮ ir ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES JUDĖJIMUS BEI LIETUVIO inž. ROMUALDO ZUBINO, PRIEŠ 10 metų, ATRASTUS TREČIĄJĮ BEI KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! SU KLIMATŲ KOVA YRA BEPRASMĖ ir net ŽALINGA!! REIKALINGA PAŽINTI ŽEMĖS JUDĖJIMUS BET NE KOVOTI SU ŽEMĖJE VYKSTANČIAIS PROCESAIS!!!

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
ANGLIES TARŠĄ MAŽINTI NE TIKTAI REIKIA, bet ir BŪTINA!!! REIKALINGA MAŽINTI IR MIŠKŲ KIRTIMĄ!!! REIKALINGA BAIGTI TERŠTI VANDENĮ! VISA TAI DARYTI BŪTINA!!! TAČIAU PIRMOJE EILĖJE BŪTINA PAŽINTI ŽEMĖS TREČIĄJĮ JUDĖJIMĄ!!! ANOT ŠIO JUDĖJIMO - ŽEMĖ NE TIKTAI SUKASI APIE SAVO AŠĮ bet ir VERČIASI PER SAVO AŠIGALIUS! LAIKE VIENERIŲ METŲ ŽEMĖS ŠIAURINIS AŠIGALIS, PASTOVIAI - 0.08 LAIPSNIAIS PAKRYPSTA Į SAULĘ!!! Todėl ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE PASTOVIAI ŠYLA KLIMATAS! Nuo 2500-jų metų Šiauriniame Žemės pusrutulyje BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA ir tiktai DIENA, Pietiniame - TIKTAI NAKTIS ir ŽIEMA!!! KOVA SU KLIMATO KAITA YRA BE- PRASMĖ!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių