Amazonės šalys aptars miškų saugos strategijas

Pietų Amerikos Amazonės regiono šalių prezidentai ir atstovai penktadienį susitiks Kolumbijoje, kur aptars bendrą didžiausio pasaulyje tropinio miško apsaugos ir darnios plėtros strategiją.

Į susirinkimą atvyks delegatai iš Brazilijos, Kolumbijos, Peru, Ekvadoro, Bolivijos ir Surinamo, skelbė Kolumbijos užsienio reikalų ministerijos atstovai. Šalių vadovai susitiks Letisijoje, Kolumbijos Amazonės regiono pagrindiniame centre.

Susitikime nedalyvaus tarptautinės bendruomenės dėl aplinkosaugos sprendimų kritikuojamas Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras – jis esą ruošiasi artėjančiai operacijai. Šaliai atstovaus užsienio reikalų ministras Ernesto'as Araujo'as, o J. Bolsonaras konferenciją stebės per vaizdo transliaciją.

Brazilijos Amazonėje šiemet užfiksuota dešimtys tūkstančių gaisrų. Manoma, kad dauguma atveju miškus padegė ūkininkai – prezidentas J. Bolsonaras ragino, kad miškų teritorijoje būtų atverta daugiau vietos žemės ūkiui ir kasybai.

Šiuo metu Pietų Amerikos miškuose siaučia didžiuliai gaisrai – labiausiai paveiktos Brazilija, Venesuela, Bolivija ir Kolumbija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių