Amsterdamo Schipolio oro uostas vasarą mažina skrydžių ir keleivių skaičių

Amsterdamo Schipolio oro uostas vasarą mažins skrydžių ir keleivių skaičių, kad būtų išvengta ilgų eilių. Oro uostas jau informavo oro bendroves ir kelionių agentūras, „kad būtina riboti kiekvieną dieną iš oro uosto išvykstančių keliautojų skaičių“, - ketvirtadienį pranešė Nyderlandų oro uosto operatorė.

To priežastis yra personalo stygius saugumo patikros punktuose. Dėl personalo trūkumo jau praėjusiomis savaitėmis Amsterdamo Schipolio oro uoste driekėsi  ilgos laukiančiųjų eilės. Ir kiti Europos oro uostai susiduria su tokia pat problema.

Panaikinus koronaviruso ribojimus, Schipolio oro uostas, jo pačio duomenimis, šiais metais tiksi 60 mln. keleivių. 2021-aisiais jų buvo 25,5 mln.

Sprendimas dėl skaičių mažinimo priimtas „skaudančia širdimi“, sakė oro uosto vadovas Dickas Benschopas. Po pandemijos ribojimų keliautojai, anot jo, iš tikrųjų turėtų būti laukiami „išskėstomis rankomis“. Ir oro uostai kaimyninėse šalyse, pavyzdžiui, Frankfurto ar Hitrou Londone dėl personalo trūkumo turėjo imtis panašių priemonių, pažymėjo D. Benschopas.

Nyderlandų kelionių agentūrų asociacija (ANVR) dėl atšauktų skrydžių ketina oro uostą paduoti į teismą ir reikalauti kompensacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
teisingai daro kad neplistu ligos zmonems butinas seslesnis gyvenimas ir tai moksliskai patvirtinta ir zinoma bet TA to nepaiso joms s varbu uzda rbis o ne zmoniu saugumas kurie pats kaip avinai verziasi pro uz tvara uz kurios vilkai /tai palyginimas/===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių