Anglija gegužės viduryje atšauks griežtus kelionių ribojimus

Po daugiau kaip keturis mėnesius trukusio draudimo palikti šalį, žmonės Anglijoje nuo gegužės vidurio vėl galės išvykti į užsienį – tiesa, laikantis griežtų reikalavimų.

„Turime garantuoti, kad šalys, su kuriomis mes vėl susijungsime, yra saugios“, - sakė britų transporto ministras Grantas Shappsas, patvirtindamas, kad atitinkama tvarka galios nuo gegužės 17 dienos.

Anglija taikys šviesoforo sistemą, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos atskirose šalyse. Asmenys, grįžtantys ar atvykstantys iš „geltonųjų šalių“, prieš atvykimą ir antrą bei aštuntą dieną po atvykimo turės pasidaryti testą ir 10 dienų izoliuotis. Kas atvyks iš „raudonųjų šalių“, savo sąskaita dešimt dienų privalės praleisti karantino viešbutyje – tačiau jiems taip pat bus privalu testuotis. Tik atvykstantiems iš „žaliųjų valstybių“ karantinas nebus taikomas – tačiau ir jiems reikės darytis testą. Kol kas tik 12 valstybių turi „žaliąjį statusą“ – tarp jų yra Portugalija, Izraelis, Islandija ir Australija.

Ši tvarka galios tik Anglijoje. Škotija, Velsas ir Šiaurės Airija, kurios taiko savo priemones, kol kas neįvardijo datos, kada atnaujins tarptautines keliones.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigr.

Emigr. portretas
Šaunuoliai jie,pas juos karantinas buvo visai kitas , žmonės tikrinosi,tikrina savo sveikata testais ir dirba, gyvena laisviau visa laiką.Kaukes tik uždarose patalpose, atstumas ir to laikosi visi.Dabar jau kavinės pilnos žmonių ,poilsevietes savaitgaliais nepilnos.vienu žodžių vyksta gyvenimas.Skrydžiai dar suvaržyti ,bet savo transportu keliauja kur nori, nėra ir nebuvo jokių i kita rajoną apribojimų . Medikai nedėvėjo ir nedėvi jokių kombinezonu,tik kaip priklauso megikam kaukė ir pirštinės , mediko chalatas ,kaip visada tokia apranga.Daug ką galima būtų papasakoti apie kitų šalių civilizuota tvarka.Manau mūsų politikam trūksta patirties, stažuotis galėtų nuvykti nors į Angliją.O jeigu buvo ir žino ,tada nusikaltėliai yra,jeigu taip tvarko savo ir jiems patikėta šalį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių