Anglijoje prasidėję traukinių mašinistų streikai paveiks ir „Euroviziją“

Anglijoje penktadienį traukinių mašinistams pradėjus dar vieną streikų seriją, dėl kurios nukentės svarbūs renginiai, įskaitant šį savaitgalį vyksiantį „Eurovizijos“ finalą, traukinių keleiviai rengėsi naujiems trikdžiams.

Gegužės 31-ąją ir birželio 3 dieną, Anglijos futbolo FA taurės finalo „Wembley“ stadione dieną, vairuotojai ir kiti darbuotojai iš profsąjungos „Aslef“ taip pat streikuos dėl darbo užmokesčio.

Šeštadienį, „Eurovizijos“ dainų konkurso finalo Liverpulyje dieną, streikuos Geležinkelių, jūrų ir transporto profesinės sąjungos nariai.

„Aslef“ generalinis sekretorius Mickas Whelanas (Mikas Velanas) išreiškė apgailestavimą, kad keleiviai patiria nepatogumų, ir sakė: „Mes tikime, kad reikia investuoti į geležinkelius dėl šios šalies ateities.“

Tačiau kaltė dėl šio veiksmo tenka darbdaviams, kurie savo užsispyrimu privertė mus tai padaryti.

„Tačiau kaltė dėl šio veiksmo tenka darbdaviams, kurie savo užsispyrimu privertė mus tai padaryti“, – teigė jis.

Jungtinėje Karalystėje daugelyje sektorių kilo streikų banga, dėl dviženklės infliacijos mažėjant realiam darbo užmokesčiui visuose sektoriuose.

„Aslef“ teigė, kad dabartinis geležinkelių operatorių siūlomas keturių procentų darbo užmokesčio padidinimas yra „juokingas ir akivaizdžiai nepriimtinas“.

Vyriausybė paragino profsąjungas nutraukti kelis mėnesius besitęsiantį ginčą ir kritikavo jas dėl streikų laiko.

„Padėjome parengti pasiūlymą, kuris buvo pateiktas dviejų profesinių sąjungų vadovams, ir prašome, kad jie pateiktų šį pasiūlymą savo nariams“, – televizijai „Sky News“ sakė geležinkelių ministras Huwas Merrimanas (Huvas Merimanas).

„Profesinės sąjungos pasirinko ne tik „Euroviziją“, bet ir FA taurės finalą. Taigi jie arba neturi itin gero sporto ar renginių kalendoriaus, arba tai padaryta sąmoningai, siekiant padidinti trikdžius“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių