Pereiti į pagrindinį turinį

Anglikonų bažnyčia kritikuojama dėl investicijų į "Google"

2016-05-17 14:26
BNS inf.

Didžiosios Britanijos anglikonų bažnyčia, oficialiai besilaikanti etiško investavimo politikos, susilaukė kritikos dėl savo investicijų į "Google" pagrindinę kompaniją "Alphabet", nepaisant to, jog interneto milžinė kritikuojama dėl mokesčių mokėjimo.

Scanpix nuotr.

Kaip rodo metinė ataskaita, "Alphabet" akcijos yra tarp dvidešimties stambiausių Anglikonų bažnyčios investicijų. Kokios vertės "Alphabet" akcijų paketą dabar valdo bažnyčia neatskleidžiama, tačiau 2011 metais jo vertė siekė 15,7 mln. svarų.

Iš viso bažnyčios investicinis fondas yra 7 mlrd. svarų vertės.

"Google" ir kelios kitos tarptautinės kompanijos yra kritikuojamos už tai, kad Britanijoje moka nepakankamai mokesčių. Už tai bendroves anksčiau yra kritikavęs ir Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby'is (Džastinas Velbis).

"Visuomet galiojo principas, kad mokesčius turi mokėti ten, kur uždirbi pinigus", - pernai BBC sakė Anglikonų bažnyčios religinis vadovas.

Tiesa, anksčiau šiais metais "Google" po Britanijos vyriausybė atlikto tyrimo dėl nesumokėtų mokesčių sutiko šaliai sumokėti 130 mln. svarų.

Verta paminėti, kad Anglikonų bažnyčia nusprendė keisti savo investavimo politiką taip pat atsižvelgdama ir į klimato kaitos realijas. Bažnyčia pernai pranešė ketinanti parduoti 12 mln. svarų vertės akcijų bendrovių, kurios užsiima anglies ir naftingo smėlio gamyba.

Tiesa, bažnyčiai vis dar priklauso didelis naftos ir dujų kompanijos BP akcijų paketas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų