Apkaltos tyrimą dėl D. Trumpo pradėję demokratai šaukia į Kongresą M. Pompeo

  • Teksto dydis:

Apkaltos tyrimą dėl prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) penktadienį ryžtingai pradėję JAV demokratai nurodė valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo (Maikui Pompėjui) pateikti su Ukraina susijusių dokumentų ir iškvietė galimo amerikiečių lyderio piktnaudžiavimo valdžia liudininkus.

Trys Atstovų Rūmų komitetai liepė M. Pompeo per savaitę pateikti dokumentus ir pažymėjo, jog apie D. Trumpo pastangas pasitelkti Ukrainos vyriausybės pagalbą jo perrinkimo kampanijai tiesiogiai žinojo ne vienas Valstybės departamento pareigūnas.

„Komitetai nagrinėja, kokį pavojų nacionaliniam saugumui sukėlė prezidentas Trumpas, kai spaudė Ukrainą įsikišti į mūsų 2020 metais įvyksiančius rinkimus ir įšaldė Kongreso suteiktą paramą saugumui, kurios tikslas yra padėti Ukrainai atremti Rusijos agresiją“, – nurodė komitetai.

Ketvirtadienį paviešinus anoniminį skundą, kurį, kaip pranešė JAV žiniasklaida, pateikė vienas Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) analitikas, dirbęs Baltuosiuose rūmuose, visuomenėje vis daugėja pritariančiųjų apkaltai.

Skunde D. Trumpas kaltinamas spaudęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį parūpinti buvusį viceprezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) – vieną iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose – kompromituojančios medžiagos.

Informatorius taip pat atskleidė, kad Baltųjų rūmų patarėjai, sunerimę dėl D. Trumpo numanomo siūlymo suteikti paramą mainais į V. Zelenskio pagalbą, mėgino paslėpti pokalbio įrašą itin saugioje elektroninėje sistemoje, kuri paprastai naudojama tik slapčiausios šalies žvalgybos informacijos saugojimui.

Tyrėjai Kongrese penktadienį paskelbė, jog nuo kitos savaitės bus rengiami pokalbiai su penkiais Valstybės departamento pareigūnais, įskaitant buvusią ambasadorę Ukrainoje Marie Yovanovitch (Mari Jovanovič). Pranešama, kad ją D. Trumpas anksčiau šiemet privertė atsistatydinti, nes ši esą priešinosi prezidento pastangoms priversti Kijevą atlikti tyrimą dėl J. Bideno veiklos.

Į Kongresą taip pat šaukiamas specialusis pasiuntinys Ukrainai Kurtas Volkeris, kuris penktadienį atsistatydino, kai įstatymų leidėjai liepė jam atsakyti į klausimus, susijusius su apkaltos tyrimu, pranešė naujienų agentūros AFP informuotas šaltinis.

Minėtame skunde tvirtinama, kad K. Volkeris per susitikimą su Ukrainos aukšto rango pareigūnais aptarė, kaip „vykdyti“ D. Trumpo reikalavimus V. Zelenskiui.

Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelousi (Nensi Pelousi) pareiškė, jog apkaltos tyrimas bus atliekamas greitai, ir pabrėžė, jog informatoriaus skunde esama nenuginčijamų įrodymų, kad D. Trumpas piktnaudžiavo valdžia ir kad šį nusikaltimą buvo mėginta nuslėpti.

„Prezidento veiksmų aiškumas yra akivaizdus, tad neturėjome kitos išeities kaip tik pradėti [tyrimą]", – sakė N. Pelosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad zydai ir isri nko trampa uz pazada Jeruzales o dabar jau nereikalingas nes tapo pavoingas sionistam kaip pompeo ir visi demonkratai kuriu dauguma zydu bankininkai masonai .iliuminatai ir be karines itampos negali gyventi taip kad jei trumpa pasalins gero nelauk ......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių