Apklausa: britams vis priimtinesnė autoritarinio lyderio idėja

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos visuomenė tvyrant nežiniai dėl „Brexit“ ima jausti nusivylimą savo įstatymų leidėjais bei vyriausybe ir vis labiau palaiko autoritarinio lyderio, kuris ignoruotų parlamentą, idėją, rašo pirmadienį britų dienraštis „The Guardian“, remdamasis sociologinio tyrimo rezultatais.

Tyrimų centro „Hansard Society“ apklausos metu 54 proc. respondentų sutiko su teze, kad „Britanijai reikalingas stiprus lyderis, pasirengęs laužyti taisykles“. Tokiai idėjai nepritarė tik 23 proc. apklaustųjų.

Beveik trys ketvirtadaliai respondentų taip pat nurodė manantys, jog būtina smarkiai gerinti valstybės valdymo sistemą. Be to, dalis apklaustųjų „abejoja pamatiniais mūsų demokratijos principais“, pažymi tyrimo autoriai.   

„Brexit“ tema bus aptariama balandžio 10 dieną vyksiančiame Europos Sąjungos viršūnių susitikime. Jo metu Britanijos premjerė Theresa may (Tereza Mei) turėtų paprašyti iki birželio galio atidėti šalies išstojimo iš ES terminą.

Britų vyriausybė parengė su ES susitarimą dėl šalies išstojimo sąlygų, tačiau Bendruomenių Rūmai atsisako jam pritarti. Dėl to visiškai realu, kad Britanijai gali tekti palikti Bendriją nesudarius jokio susitarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių