Apklausa: dauguma prancūzų neigiamai vertina D. Trumpą

  • Teksto dydis:

Dauguma prancūzų neigiamai žiūri į JAV prezidentą Donaldą Turmpą. Tai rodo sociologijos tarnybos „Elabe“ surengtos apklausos rezultatai.

„Kai respondentai buvo paprašyti išsakyti savo nuomonę apie užsienio lyderius, 75 proc. prancūzų pareiškė, kad Amerikos prezidento įvaizdis yra prastas“, - sakoma trečiadienį „Elabe“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Kaip pažymi Prancūzijos sociologai, D. Trumpas savo neigiamu reitingu „pranoko“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną (63 proc.), Italijos vicepremjerą Matteo Salvinį (50 proc.) ir Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną (40 proc.). Beveik 50 proc. apklaustųjų pareiškė esą prieš „protekcionistines priemones, kurių ėmėsi D. Trumpas, pradėjęs eiti prezidento pareigas“.

„Elabe“ tinklalapyje pažymima, kad, praėjus pustrečių metų po D. Trumpo inauguracijos, jo darbo prezidento poste rezultatus 43 proc. prancūzų vertina neigiamai, 32 proc. teigiamai. Kiti 25 proc. neturėjo savo nuomonės apie Amerikos lyderio veiklą.

Tyrimas buvo atliktas birželio 18-19 dienomis internetu. Jame dalyvavo apie tūkstantį vyresnių kaip 18 metų amžiaus prancūzų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dauguma afrikieciu ir arabu emigrantu

dauguma afrikieciu ir arabu emigrantu portretas
reiktu patikslinti prancuzijos su prancuzais jau nebera deja.

Prajuokino

Prajuokino  portretas
Trampas gi ne prancūzų prezidentas, kam ta nuomonė. Tegu pasisako apie savąjį, Makroną

Onanimas

Onanimas portretas
Gyvybiškai svarbi informacija. Ačiū kad parašėte.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių