Pereiti į pagrindinį turinį

Apklausa: dauguma vokiečių džiaugiasi J. Bideno pergale

2020-11-13 15:25

Dauguma vokiečių – beveik devyni iš dešimties – yra patenkinti JAV prezidento rinkimų rezultatais, pagal kuriuos demokratas Joe Bidenas nugalėjo dabartinį prezidentą Donaldą Trumpą, parodė nauja apklausa. Dauguma vokiečių taip pat mano, kad JAV ir Vokietijos santykiai pagerės, kai prezidento pareigas perims J. Bidenas.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / Scanpix nuotr.

Remiantis „ARD-Deutschlandtrend“ apklausos rezultatais, 31 proc. respondentų atsakė, kad JAV prezidento rinkimų rezultatai yra „geri“, o 58 proc. atsakė, kad„ labai geri“.

Be kita ko, didžioji dalis vokiečių (80 proc.) mano, kad prezidentaujant J. Bidenui dvišaliai santykiai pasitaisys. Kai prieš ketverius metus JAV prezidentu buvo išrinktas D. Trumpas, 57 proc. vokiečių manė, kad JAV ir Vokietijos santykiai pablogės.

Per D. Trumpo prezidentavimo metus dvišaliai santykiai iš tiesų suprastėjo. JAV vadovas kritikavo Angelos Merkel vyriausybę dėl nepakankamų išlaidų gynybai ir dėl to nusprendė sumažinti JAV karių skaičių Vokietijoje. Šalys nesutarė ir kitais klausimais.

Vokietijos kanclerė A. Merkel jau pasveikino J. Bideną laimėjus rinkimus. Ji teigė, kad Vokietija palaikys JAV ir kartu spręs pasaulinius iššūkius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų