Aptartos Ukrainos eurointegracijos reformos

Lietuvos ir Ukrainos Europos komisijos nuotoliniame posėdyje aptartos Ukrainos įgyvendinamos eurointegracijos reformos ir saugumo klausimai. Posėdžiui pirmininkavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja Europos ir Euroatlantinės integracijos klausimais Olha Stefanišyna.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos ir Ukrainos atstovai penktadienį posėdžio metu aptarė ES ir Ukrainos Asociacijos susitarimo, įskaitant Išsamios ir visapusiškos laisvosios prekybos erdvės įgyvendinimą, bendradarbiavimą skaitmeninės darbotvarkės, energetinio saugumo, susisiekimo, teisingumo ir vidaus reikalų srityse, Rytų partnerystės iniciatyvą ir pasirengimą kitąmet Vilniuje vyksiančiai Ukrainos reformų konferencijai.

„Lietuva ir toliau tęs visokeriopą paramą Ukrainai įgyvendinant Asociacijos susitarimą ir susijusias reformas. Remiame tolesnį ES-Ukrainos santykių gilinimą, glaudesnį bendradarbiavimą energetikos, muitų, skaitmeninės darbotvarkės, teisingumo ir vidaus reikalų srityse. Tuo pačiu itin svarbu išlaikyti jau pasiektus reformų rezultatus ir tęsti ambicingą darbotvarkę“, – pažymėjo L. Linkevičius, pridūręs, kad „Ukraina išlieka svarbiausia Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos partnere“.

Susitikime buvo aptarti ir saugumo klausimai. Lietuva patvirtino nuoseklią paramą Ukrainos suverenumui ir teritoriniam vientisumui tarptautiniu mastu pripažintų sienų ribose.

Lietuvos ir Ukrainos atstovai pasmerkė Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją bei pabrėžė būtinumą tęsti ES ekonomines sankcijas Rusijai, kol neįvykdyti visi Minsko susitarimai. Ukrainos atstovai informavo, kad Trišalėje kontaktų grupėje liepos 22 d. sutarta dėl papildomų priemonių, siekiant užtikrinti visišką ir visaapimantį ugnies nutraukimą, kuris, tikimasi, atvers kelią ir kitų Minsko susitarimų nuostatų įgyvendinimui.

Eurointegracijos komisijos posėdžio metu taip pat apsikeista abiejų šalių patirtimi kovojant su COVID-19 pandemija ir jos pasekmėmis.

Lietuvos ir Ukrainos eurointegracijos komisija koordinuoja Lietuvos paramą Ukrainos politinėms, administracinėms, ekonominėms ir socialinėms reformoms, vykdomoms siekiant įgyvendinti Ukrainos Europos integracijos siekius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jupis

Jupis portretas
Parašykit ka ten Žvanija papasakojo apie Porošenkos grupuotes reikaliukus:) Kam iš EuroBiurokratu Klimkinas per Ukrainos ambasada Voketyjoje perdave 5mln euru?

Dar vieną durnių prišnekino

Dar vieną durnių prišnekino  portretas
Dabar ir chocholai galės oficialiai dulkintis į rūras, europoje tai norma.

Ukraina kaip Ukraina

Ukraina kaip Ukraina portretas
bet pasakykit jūs man kodėl taip nekreipiama dėmesio į Tautos nuomonę ir savų žmonių interesus? Manot niekas nežino koks ir kaip ten vyko maidanas, ar kaip dabar šią šalį valdo dešimt kartų plėšresni už buvusį Janukovičių, valdžiagyviai. Nebaigia karo vien dėl to kad reikia rėkti 'rusai puola' ir tikėtis ka d užsienis vėl numes pinigų. O šiti mūsų buduliai yra šito kriminalo talkininkai...Reikalauju paskelbti kiek Lietuvai kainuoja tokie aptarimai, susiėjimai ir kas iš ko juos apmoka
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių