Pereiti į pagrindinį turinį

Armėnija sako, kad Azerbaidžanas rizikuoja „sužlugdyti“ taikos viltis

2023-08-11 16:07
BNS inf.

Armėnija penktadienį pareiškė, kad Azerbaidžanas tebeblokuoja pagalbos tiekimą į armėnų gyvenamas gyvenvietes Kalnų Karabache, ir perspėjo, kad tai gali „sužlugdyti“ taikos tarp dviejų šalių viltis.

Kalnų Karabachas
Kalnų Karabachas / AFP nuotr.

Jerevanas jau kelis mėnesius kaltina Baku stabdant eismą Lačino koridoriumi – trumpu kalnuotu keliu, jungiančiu Armėniją su armėnų gyvenvietėmis separatistiniame Kalnų Karabacho regione.

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas penktadienį vyriausybės posėdyje pareiškė, kad sunkvežimiams su makaronais, cukrumi ir kūdikių maistu nebuvo leista įvažiuoti į regioną, o Baku „nepateikė jokių paaiškinimų“.

„Armėnija savo ruožtu toliau patvirtina savo įsipareigojimą vykdyti taikos darbotvarkę ir ragina Baku susilaikyti nuo žingsnių, kuriais siekiama sužlugdyti istorinę galimybę įtvirtinti taiką“, – sakė jis.

Kalnų Karabachas yra dešimtmečius besitęsiančio Azerbaidžano ir Armėnijos teritorinio ginčo centras – dėl šios kalnuotos teritorijos, kurioje daugiausia gyvena armėnai, Azerbaidžanas ir Armėnija kariavo du karus – 10-e dešimtmetyje ir 2020-aisiais.

Baku ir Jerevanui iki šiol nepavyko pasiekti ilgalaikio taikos susitarimo, nepaisant Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų ir Rusijos tarpininkavimo pastangų.

Armėnija ir tarptautinės pagalbos grupės įspėjo, kad humanitarinė padėtis Kalnų Karabache yra itin prasta ir vis blogėja, trūksta maisto, vaistų ir energijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų