Armėnijos opozicija siūlo savo kandidatą į premjero postą

17 opozicinių Armėnijos partijų, reikalaujančių, kad ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas atsistatydintų, siūlo į vyriausybės vadovo postą anksčiau šias pareigas ėjusį Vazgeną Manukianą.

Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė „Tėvynės“ partijos lyderis, buvęs Nacionalinio saugumo tarnybos vadovas Arturas Vanecianas.

„Bendras opozicijos kandidatas į ministro pirmininko postą bus V. Manukianas. Po N. Pašiniano atsistatydinimo mes norime sudaryti pereinamąją vyriausybę, jai vadovaus V. Manukianas“, - sakė jis.

Anot A. Vaneciano, gruodžio 5 d. Jerevane įvyks nacionalinis mitingas, per kurį V. Manukianas išdėstys savo programą.

Pats Armėnijpos ministras pirmininkas N. Pašinianas ne kartą pareiškė neketinąs atsistatydinti.

Armėnijos opozicija mano, jog jo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo lapkričio 9 d. pasirašytas bendras pareiškimas dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache iš esmės yra kapituliacija. Opozicijos atstovai taip pat laiko premjerą atsakingu už šalies ekonomines ir socialines problemas.

Pats N. Pašinianas teigia, jog, praradus Šušos miestą, kova neteko prasmės, kadangi nuo to momento Armėnija jau nebegalėjo pasiekti persilaužimo karo veiksmais.

Armėnijos prezidentas Armenas Sarkisianas, kreipdamasis į tautą, paragino surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, o iki jų perduoti valdžią nacionalinės santarvės vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių