Artėjant COP27 konferencijai, JT generalinis sekretorius ragina imtis veiksmų dėl klimato

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pirmadienį paragino pasaulį imtis veiksmų dėl klimato, pavadinęs tai „gyvybės ar mirties klausimu, kova už mūsų pačių saugumą šiandien ir išlikimą rytoj“.

Žmonija šią vasarą patyrė didžiulį klimato kaitos poveikį, bendraudamas su žiniasklaida prieš derybas Kinšasoje teigė A. Guterresas.

Šios derybos Kongo Demokratinėje Respublikoje atveria kelią COP27 – 27-am JT aukščiausiojo lygio susitikimui dėl klimato kaitos. COP27 lapkričio 6–18 dienomis vyks Egipte, Šarm aš Šeiche.

„Trečdalis Pakistano buvo užtvindyta. Šiemetė vasara Europoje buvo karščiausia per 500 metų. Filipinai kenčia [nuo taifūnų]. Kuba liko be elektros. Jungtinėse Valstijose siautėjęs uraganas „Ian“ visiems mums priminė, kad nei viena šalis ir jokia ekonomika nėra apsaugota nuo klimato krizės“, – sakė A. Guterresas.

„Mes žinome, kad tautos ir žmonės kenčia... Jei nesiimsime veiksmų nuostoliams ir žalai atlyginti, prarasime daug pasitikėjimo ir dar labiau pakenksime klimatui“, – kalbėjo JT generalinis sekretorius.

„Tai yra moralinis reikalavimas, kurio negalime ignoruoti, o COP27 privalo būti ta vieta, kurioje imamasi veiksmų žalai ir nuostoliams atlyginti“, – sakė A. Guterresas.

Neoficialiose derybose dalyvauja delegatai daugiau nei iš 50 pasaulio valstybių, įskaitant Jungtinių Valstijų pasiuntinį klimato klausimais Johną Kerry (Džoną Kerį).

Trečiadienį pasibaigsiančių Kinšasos derybų metu nesitikima jokių oficialių pranešimų.

Tikimasi, kad COP27 metu dominuos turtingesnės šalys, kurios istoriškai į aplinką išskiria daugiau anglies dioksido, ir kad jos suteiks didesnę paramą neturtingesnėms šalims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norejau pirkt elektromobili

norejau pirkt elektromobili portretas
bet lietuvos elektrikai mano noruose padejo riebu taska... daba vel koki 10m vazinesiu senu dyzeliu... aciu geroves valstybei

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
DEL KLIMATO GERIAUSI VEIKSMAI - PAŽINTI NE TIKTAI MYKALOJAUS KOPERNIKO PIRMĄJĮ BEI ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMO DĖSNIUS, BET IR KAUNIEČIO, ROMUALDO ZUBINO, ATRASTUS - TREČIĄJI, BEI KETVIRTĄJĮ, PENKTĄJĮ, ŠEŠTĄJĮ, SEPTYNTĄJĮ, AŠTUNTĄJĮ, DEVYNTĄJĮ BEI DEŠIMTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIO JUDĖJIMO DĖSNIUS. BE ŠIŲ ATRADIMŲ, PASAULIS BUVO ir ATEITYJĘ BUS AKLAS! AMEN!

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
GEOFIZIKAS. PROISTORIKAS, inž. TREČIOJO - KETVIRTOJO - PENKTOJO - ŠEŠTOJO - SEPTYNTOJO - AŠTUNTOJO - DEVYNTOJO ir DEŠIMTOJO ŽEMĖS AŠIES FIZINIO JUDĖJIMO DĖSNIŲ ATRADĖJAS - KAUNIETIS - INŽ, ROMUALDAS ZUBINAS! KADA LIETUVOS IR PASAULIO MOKSLININKAI PAŽINS ROMUALDO ZUBINO PADARYTUS ATRADIMUS IR ,TUO PAČIŲ, PAŽINS - KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKO? KAS? IR KODĖL? ŽEMĖJE VYKSTA? BEI KAS? IR KODĖL? ŽEMĖJE VYKS ATEITYJE?! KNYGŲ "PERKŪNAS" - "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ", "PAŽADINTA PRAEITIS". "PRAEITIS IR ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS'","TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS" AUTORIUS!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių