Pereiti į pagrindinį turinį

Audra sėja baimę

2008-07-24 09:00

JAV ir Mek­si­ką už­klu­po pa­vo­jin­ga sti­chi­ja. Va­kar čia at­slin­ko ura­ga­nas „Dol­ly", pri­ver­tęs eva­kuo­tis tūks­tan­čius gy­ven­to­jų ir ame­ri­kie­čių naf­tos plat­for­mų dar­buo­to­jus.

Ant­ras šį se­zo­ną ura­ga­nas, ku­rio vė­jų grei­tis sie­kia 130 km/val., va­kar priar­tė­jo prie JAV ir Mek­si­kos pa­sie­nio.

Šio re­gio­no gy­ven­to­jai kau­pia mais­to, ge­ria­mo­jo van­dens ir de­ga­lų at­sar­gas, taip pat už­ka­la na­mų lan­gus. Bai­mi­na­ma­si, kad aud­ra ne tik smogs stip­ria vė­jo jė­ga, bet at­neš daug kri­tu­lių ir su­kels po­tvy­nius.

Mek­si­kos Ta­mau­li­pa­so vals­ti­jo­je dėl ura­ga­no iš pa­kran­čių ra­jo­nų te­ko eva­kuo­ti dau­giau kaip 23 tūkst. žmo­nių. Gu­ber­na­to­rius Eu­ge­ne Her­nan­de­zas pa­pra­šė vy­riau­sy­bės jo vals­ti­jo­je pa­skelb­ti ne­pap­ras­tą­ją pa­dė­tį.

Ame­ri­kie­čių me­teo­ro­lo­gai pro­gno­zuo­ja ypač ak­ty­vų 2008 m. ura­ga­nų se­zo­ną ir nu­ro­do, kad Ka­ri­buo­se ga­li su­si­da­ry­ti iki de­vy­nių ura­ga­nų ir 12 ato­grą­žų aud­rų.
At­lan­to ura­ga­nų se­zo­nas trun­ka nuo bir­že­lio 1-osios iki lapk­ri­čio pa­bai­gos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų